Logo Realitatea.md

La Chișinău a fost deschis un nou local destinat servirii vinurilor de calitate (FOTO)

21 Mai 2019, 08:37 // Economie

La Chișinău a fost lansat un nou proiect destinat culturii servirii vinului - Purcari Wine Shop & Bar. Localul are o suprafață de circa 150 de metri pătrați și va pune în vânzare vinuri din cadrul grupului Purcari, dar și de la alte peste 20 de vinării din Republica Moldova.

Foto: finewine.md

Proiectul reprezintă un parteneriat între grupul Purcari și primul blog de vinuri din Moldova, www.finewine.md., care are scopul de educare și de promovare a culturii servirii vinurilor de calitate.

„Ne-am propus crearea unei platforme profesioniste în domeniul vinului și creșterea culturii consumului de vinuri de calitate în Republica Moldova. La Purcari Wine Shop & Bar vor fi organizate degustări, master class-uri și seminare în domeniul vinurilor. Am creat o zonă de întâlnire pentru profesioniștii, dar și amatorii de vin bun”, a declarat  Victor Bostan, CEO Purcari.

Selecția de vinuri a fost realizată de către sommelierii Purcari Wine Shop & Bar, în colaborare cu bloggerul FineWine, Andrei Cibotaru, care va administra locația.

„Chiar de la lansare, Fine Wine și-a propus să crească cultura servirii vinului de calitate în Moldova. În acest moment, pot afirma că blogul a trecut din zona virtuală, într-un spațiu bine amenajat, dotat cu tot ceea ce este necesar pentru a savura vinuri bune. Vom încerca împreună cu oaspeții noștri, să ridicăm standardele de servire a vinului de calitate”, a declarat Andrei Cibotaru, fondatorul Fine Wine.

Purcari Wine Shop & Bar pregătește în viitorul apropiat un program amplu de evenimente cu participarea sommelierilor din Republica Moldova și de peste hotare. Purcari Wine Shop & Bar se află în incinta centurlui Zity Mall, activează zilnic între orele 11.00 și 22.00, cu program prelungit până la ora 1.00 AM în zilele de week-end.

Citeste tot despre: afacere, local, Purcari, vinuri, wine shop and bar
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5560 0.6283%
USD USD 17.3147 0.5079%
RUB RUB 0.2408 -1.6340%
RON RON 4.0429 0.5571%
UAH UAH 0.6401 1.0099%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile