Logo Realitatea.md

La Chișinău are loc cel de-al VI-lea Forum Economic al Întreprinderilor Italiene Mixte Moldo-Italiene din Moldova

04 Iunie 2019, 15:18 // Economie

La Chișinău se desfășoară cel de-al VI-lea Forum Economic al Întreprinderilor Italiene Mixte Moldo-Italiene din Moldova. Prezent la eveniment, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că Republica Italiană reprezintă un partener strategic pentru Republica Moldova, atât la capitolul schimburilor comerciale cât și la volumul investițiilor.

Foto: mei.gov.md

Pe parcursul anului 2018, volumul producției exportate în Italia s-a majorat cu 31,2% față de aceiași perioadă a anului precedent, iar după valoarea volumului schimburilor comerciale înregistrat în anul 2018, Italia se situează pe locul 4 între partenerii cu care Republica Moldova are relații comerciale.

Potrivit ministrului, acest eveniment constituie o platformă de comunicare importantă, care va oferi sprijin informațional tuturor reprezentanților companiilor cu capital italian în Republica Moldova, și reprezintă o oportunitate pentru a dezvolta parteneriate durabile, a împărtăși din experiențele pozitive şi a găsi soluții pentru provocări.

„Astăzi în Republica Moldova avem peste 1 388 întreprinderi cu capital italian, valoarea investită fiind de 1 760 mil. lei. Potrivit acestor cifre Italia se clasează pe locul 2 în topul investitorilor străini”, a spus Gaburici.

Ambasadoarea Italiei în Republica Moldova, Valeria Biagiotti, a menționat că evenimentul de astăzi, este rezultatul dezvoltării relațiilor bilaterale economice şi comerciale dintre Republica Moldova și Republica Italiană: „Forumul de astăzi va conferi relațiilor bilaterale moldo-italiene o dimensiune calitativ superioară, reieșind din obiectivul important în politica eficientizării economiei naționale şi integrării Republicii Moldova în economia mondială”.

Conform datelor, Republica Italiană se situează pe locul 3 în topul țărilor din Uniunea Europeană din care Republica Moldova efectuează importuri.

Forumul Economic este organizat de Ambasada Italiei la Chișinău în Colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Moldo-Italiană și Camera de Comerț Italo-Moldavă.

Citeste tot despre: Forum economic, Italia, Moldova
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.8465 -1.7568%
USD USD 18.2774 -1.5666%
RUB RUB 0.2478 0.7317%
RON RON 4.1072 -1.7557%
UAH UAH 0.6694 -2.3487%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile