Logo Realitatea.md

La Șoldănești a fost pusă piatra de temelie a unei noi Unități de Salvatori și Pompieri

24 Octombrie 2020, 14:57 // Societate

Pe 23 octombrie în orașul Șoldănești a fost pusă prima piatră de temelie pentru construcția unei noi Unități de Salvatori și Pompieri. Edificarea unității este posibilă grație susținerii oferite de Programul de Asistență Umanitară a Departamentului SUA. Conform proiectului pe terenul cu suprafața de peste 0,3 ha va fi construită remiză în care vor fi oficii administrative, patru boxe spațioase pentru păstrarea tehnicii de intervenție în situații de risc, dar și o pistă pentru aterizarea elicopterelor SMURD.

foto: dse.md

La eveniment a participat șeful IGSU, general-maiorul Mihail Harabagiu, oficiali din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova, dar și reprezentanți ai autorităților publice.

Șeful IGSU a menționat importanța colaborării cu partenerii străini în edificarea unor proiecte frumoase necesare societății, care au drept scop de a crea condiții performante pentru realizarea misiunilor de salvare. Oficialii au vizitat viitorul șantier unde va demara construcția și au pus simbolic prima piatră de temelie unde în următoarea perioadă urmează să înceapă lucrările.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, compania responsabilă de construcția edificiului este desemnată și urmează să dea în exploatare unitatea în luna septembrie a anului 2022.

Departamentul de Apărare SUA a investit în proiectul construcției remizei de la Șoldănești 9 milioane 350 mii lei, iar 900 mii lei urmează să fie alocați din bugetul de stat.

Până la moment, grație susținerii oferite de Programul de Asistență Umanitară din SUA a fost posibilă construcția a treisprezece unități de salvatori și pompieri în Republica Moldova, iar în următoarea perioadă urmează a mai fi date în exploatare remize de intervenție în raioanele Cantemir, Ungheni și Anenii Noi.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0955 1.0582%
USD USD 17.4150 0.6502%
RUB RUB 0.2367 1.5880%
RON RON 4.3282 1.0601%
UAH UAH 0.6165 0.5382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile