Logo Realitatea.md

La Primăria capitalei a fost convocată ședința Comisiei pentru situații excepționale, în contextul avertizării de schimbare a vremii

17 Martie 2018, 14:17 // Societate

La primăria capitalei a fost convocată în regim de urgență ședința Comisiei pentru situații excepționale, în contextul avertizării Serviciului Hidrometeorologic de Stat privind schimbarea bruscă a vremii. 

Foto simbol

Primarul interimar Silvia Radu a atenţionat pretorii de sector, Regia „Exdrupo” şi Regia locativ-comunală să fie pregătiți de intervenţie şi să acţioneze conform planului stabilit.

Edilul interimar al capitalei a solicitat să se intervină imediat ce se va schimba vremea, pentru a asigura curăţarea arterelor principale, a celor secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane.

La fel, Silvia Radu le-a cerut responsabililor să cureţe toate trotuarele. Primarul general interimar s-a referit şi la necesitatea informării repetate a persoanelor  fizice şi a agenţilor economici să cureţe trotuarele aferente imobilelor pe care le deţin sau le administrează pentru a evita formarea gheţuşului, conform obligaţiilor legale ce le revin.

În cadrul şedinţei comisiei pentru situaţii excepţionale a fost luată decizia de a achiziţiona, în mod de urgenţă, o cantitate suplimentară de material antiderapant, pentru a asigura curăţarea străzilor în condiţiile schimbării vremii.  

După cum s-a menţionat în cadrul şedinţei, Centrul de găzduire și orientare a persoanelor fără domiciliu stabil, din str. Haltei, 2 este pregătit de a face faţă creşterii numărului persoanelor ce vor solicita adăpost, în situaţia când temperatura aerului va coborî. 
În acest context, Primăria Chișinău informează locuitorii orașului că, în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.

Amintim că, atenționarea cod galeben de schimbare bruscă a vremii intră în vigoare în această seară și va fi valabil până pe 22 martie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile