Logo Realitatea.md

La Șoldănești și Rezina! Ce le-a vorbit echipa PDM locuitorilor

06 Februarie 2019, 13:19 // Alegeri

Caravana PDM a ajuns marți în raioanele Șoldănești și Rezina, unde a vizitat mai multe localități și a intrat în dialog cu cetățenii despre așteptările lor și despre soluțiile pe care Partidul Democrat le propune pentru Moldova.

În debutul vizitei, echipa democraților, condusă de președintele Parlamentului și vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a mers la fabrica de confecții din orașul Șoldănești și a avut o întâlnire cu mai mulți oameni de afaceri din raion, care s-au interesat de măsurile de susținere a business-ului mic și mijlociu.

Andrian Candu a relatat că guvernarea PDM s-a axat pe stabilirea unei ordini în domeniul reglementării afacerilor, pentru a scuti business-ul de nenumărate controale, raportări și autorizații: „Noi aveam peste 450 de denumiri de permise, autorizații și licențe. Le-am redus și încă mai avem unde să reducem. La fel, anterior existau peste 160 de instituții abilitate care veneau cu controale. Noi am decis să reducem numărul lor și să creăm un sistem clar de interacțiune cu agenții economici – să fie fiscul, o unitate specială care luptă cu spălarea banilor sau dacă afacerea este reglementată să fie regulatorul”.

Președintele Parlamentului a mai amintit că PDM a fost inițiatorul unui set de măsuri pentru reducerea poverii fiscale, inclusiv a contribuției sociale achitate de către angajatori, dar și a impozitului pe venit pentru angajați.

În orașul Rezina, la întâlnirea cu muncitorii de la Fabrica de confecții "Excel Manufacturing", candidatul PDM pentru circumscripția nr. 13, președintele degrevat al raionului Rezina, Eleonora Graur, a subliniat importanța dezvoltării industriale a țării, amintind despre deschiderea incubatorului de afaceri Rezina, precum și despre creșterea salariilor din Moldova în ultimii ani, se arată într-un comunicat emis presei.

„Aici, în Rezina, am reușit să deschidem un incubator de afaceri, care a adus noi locuri de muncă pentru rezineni. De asemenea, guvernarea PDM a reușit să determine creșterea salariilor în Moldova cu 50% în ultimii trei ani, dovedind că este interesată de bunăstarea oamenilor. Doar prin continuarea guvernării PDM vom putea genera investiții care să ducă la dezvoltare, la noi locuri de muncă. Angajamentul nostru este că salariul mediu în Moldova va ajunge la aproape 13 000 de lei în 2023”, a spus Eleonora Graur.

La Rezina, Andrian Candu a mers la o farmacie pentru a vedea personal cum se eliberează medicamentele compensate și gratuite, după ce din 1 februarie, au intrat în vigoare modificări în acest sens.

Alegerile parlamentarea vor avea loc pe 24 februarie 2019. Mai multe știri citiți la rubrica - alegeri - de pe portalul Realitatea.md.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile