Logo Realitatea.md

La Târgul de cariere din Chișinău au participat peste 50 de companii și 4000 de candidați

04 Noiembrie 2019, 14:53 // Economie

În perioada 1-2 noiembrie, la Palatul Național Nicolae Sulac din Chișinău, a avut loc ediția de toamnă Târgul de Cariere, cel mai complex eveniment de recrutare din Moldova, la care au participat peste 50 de companii din domenii diverse și peste 4000 de candidați.

La finalul celor două zile, candidații prezenți la eveniment au aplicat pentru locuri de muncă în domenii diverse, cu locuri de muncă atât în România cât și în străinătate.  De la Financiar-bancar și Audit, IT, Retail și până la Industria alimentară sau chiar Petrolieră,  Transport, Turism și HoReCa, locurile de muncă oferite de angajatori au adresat nevoile tuturor participanților, oferind împreună peste 800 locuri de muncă.  

Printre companiile prezente la Târgul de Cariere în sezonul de toamnă 2019 s-au numărat: Kaufland, Banca Națională a Moldovei, Mobiasbanca - OTP Grup, Linella, Draexlmaier, Moldtelecom, Victoriabank, Wizz Air, Stefanini, Petrom Moldova, Gas Natural Fenosa, Vel Pitar și Gilat Satellite Networks.  

Oferta de locuri de muncă în acest sezon a fost variată, iar multe companii au demarat pe loc procesul de angajare. De la experți financiari, contabili și chiar brutari și lucrători comerciali, companiile au reușit să angajeze eficient și rapid, în special datorită faptului că oamenii au venit pregătiți să se angajeze”, a declarat Stanca Potra, PR Manager Târgul de Cariere.

Pentru a doua ediție consecutivă, Târgul de Cariere a adus la Chișinău și un turneu de gaming, parte din conceptul „Digital Crusade”, rețea complexă de evenimente de gaming. În cadrul turneului au fost aduse: League of Legends, Dota și FIFA, la care s-au înscris peste 40 echipe, cu aproximativ 350 de oameni implicați activ, special veniți pentru a fi parte din joc.

Târgul de Cariere reprezintă cea mai mare și complexă rețea de evenimente de recrutare din Republica Moldova, evenimentele desfășurate de două ori pe an (primăvara și toamna) având rolul de a aduce împreună angajatorii și candidații, astfel încât interacțiunea directă dintre aceștia să crească substanțial șansele pentru ambele părți de a se împlini profesional.

Citeste tot despre: Târg de Cariere
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.7752%
USD USD 17.2272 0.1325%
RUB RUB 0.2448 0.9901%
RON RON 4.0205 0.9364%
UAH UAH 0.6337 -1.7062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile