Logo Realitatea.md

La Tbilisi a fost semnat un Memorandum de înțelegere între administrațiile parlamentelor Europei de Est

25 Septembrie 2018, 14:08 // Politica

Un Memorandum de înțelegere între administrațiile parlamentelor din țările Europei de Est a fost încheiat astăzi, la Tbilisi, Georgia. Documentul a fost semnat de Secretarii generali ai Parlamentelor din cele 6 state în cadrul primei reuniuni de acest fel, organizate de Parlamentul Georgiei, în strânsă colaborare cu proiectul „Consolidarea administrației parlamentare în cadrul Parteneriatului Estic”. 

Obiectivul Memorandumului este de a stabili o rețea de cooperare și schimb de cele mai bune practici între părți, stabilind, astfel, un cadru nou de discuții și colaborare intensă pe marginea modalităților de consolidare a relațiilor interparlamentare între administrațiile parlamentelor reprezentate la nivel regional și internațional. 

Secretarul general al Parlamentului Republicii Moldova, Ala Popescu, prezentă la eveniment, a menționat  în discursul său: „Îmi exprim încrederea că această reuniune reprezintă o bună oportunitate de a stabili relații productive între administrațiile parlamentelor naționale ale țărilor participante. Fiecare dintre administrațiile parlamentelor țărilor noastre are în față un obiectiv comun, acela de a deveni o instituție cât mai eficientă, profesionistă și transparentă, gata să aplice cele mai inovative soluții în realizarea funcțiilor Legislativului”, a opinat Popescu.

Conform prevederilor Memorandumului, părțile se angajează să depună toate eforturile în vederea consolidării capacităților profesionale și identificării celor mai bune soluții la provocările comune actuale.

Evenimentul de la Tbilisi a întrunit Secretari Generali din Parlamentul Georgiei, Adunarea Națională a Republicii Armenia, Milli Mejlisul Republicii Azerbaidjan, Adunarea Națională a Belarusului, Rada Supremă a Ucrainei,  Parlamentul Republicii Moldova și reprezentanți de vază ai Bundestagului Republicii Federale Germania.

VEZI ȘI:

Ala Popescu participă la Reuniunea de lucru a Secretarilor Generali din țările Parteneriatului Estic, care se desfășoară în premieră la Tbilisi

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile