Logo Realitatea.md

Leancă critică decizia PAS: Credeam că „cochetarea” cu PSRM este o glumă de prost gust, acum însă constat că...

06 Iunie 2019, 07:38 // Politica

„Până mai ieri credeam că cochetarea PAS cu PSRM, care este portavocea Moscovei în Republica Moldova, este o glumă de prost gust, acum însă constat că, de fapt, se dorește foarte tare să fim aduși înapoi în 2009, cu o Zinaida Greceanîi la cârma Parlamentului, cea care ne amenința copiii cu mitraliera”. Astfel a criticat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, decizia unilaterală PAS, adică luată fără PPDA, de a accepta candidatura PSRM la funcția de speaker.

Foto: realitatea.md

Deci până la urmă tot despre funcții e vorba. Doar că de data asta funcția de premier, atât de tare râvnită de dna Sandu, ne va costa mult prea scump. Vom avea un Guvern nefuncțional cum era cel minoritar din 2015 votat de comuniști și unde bine mersi se regăsea și dna Sandu.

În pofida mai multor probleme nesoluționate din ultimii 10 ani, am reușit sa ancorăm Moldova în afara sferei de influență a Kremlinului și să asigurăm un parcurs european. Am semnat Acordul de Asociere, am liberalizat regimul de vize cu UE pentru ca oamenii noștri sa devină liberi în mișcare, am făcut drumuri, apeducte, şcoli, grădiniţe, proiecte de infrastructură. Ca peste 10 ani, o Maia Sandu, care în 2009 stătea la călduț și citea în presă despre ce se întâmpla în piață pe 7 Aprilie, și un Năstase care îl slujea pe Voronin și pe Roșca la Eurotv, să dea Moldova pe mâna Moscovei!

Pe semne, ACUM Dodon nu va mai zbura singur să discute cu Kozak și alții ca el.

P.S. Straniu că decizia a fost luată a două zi după întâlnirea lor cu Kozak. În urma colaborării dintre Socialiști și Năstase din 2016, Dodon a pus mâna pe președenție, ACUM va pune mâna pe țară..!”, a scris Iurie Leancă.

Amintim că decizia PAS a fost luată cu votul a 46 de membri ai formațiunii din 47 prezenți la ședință. Un membru, care se presupune a fi Lilian Carp, s-a arătat împotrivă.

CITEȘTE ȘI:

Reacția socialiștilor după decizia PAS, luată fără PPDA, de a susține candidatul PSRM la funcția de speaker

Ședință în regim de urgență... PPDA a făcut un anunț în contextul deciziei unilaterale a PAS cu referire la PSRM

Citeste tot despre: critică, Iurie Leancă, PAS
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile