Logo Realitatea.md

Leancă, după ședința privind crearea unei noi majorități parlamentare: Nu văd soluții viabile în cazul în care PLDM refuză (VIDEO)

30 Octombrie 2015, 17:17 // Politica

Reprezentanții PL, PD, ai „grupului Leancă”, dar și deputații neafiliați Lidia Lupu și Petru Știrbate s-au întrunit astăzi în prima ședință privind crearea unei noi majorități parlamentare. Discuțiile însă au fost unele teoretice pe motiv că la ședință nu s-au prezentat și reprezentanții PLDM. Ieșit de la întrunire, liderul PPEM, Iurie Leancă, a spus că nici nu-și imaginează scenariul în care liberal-democrații vor refuza să facă parte din noua majoritate parlamentară.

„A fost prima întrunire. Am reconfirmat, toți cei prezenți, nu doar atașamentul valorilor, parcursului european al Republicii Moldova, dar și faptul că înțelegem că țara este într-o perioadă critică, situația e dramatică și dacă nu reușim într-o perioadă scurtă să creăm o majoritate funcțională, stabilă, gata să întreprindă tot ce e nevoie pentru a asigura acest curs european, pentru a depăși această semiizolare, autoizolare în care se află acum Republica Moldova, va fi foarte complicat să mai vorbim despre un stat funcțional și interesul cetățeanului”, a declarat Iurie Leancă după ședința de la ora 16.00.

Acesta a menționat că „din păcate”, la ședință nu au fost prezenți și reprezentanții PLDM. „Înțeleg că dânșii duminică au o ședință a consiliului. Tot ce pot să sper, doar că colegii din PLDM, am văzut și la ședința de ieri a Parlamentului când au vorbit despre importanța acestui parcurs european, despre atașamentul lor. Sper că vor analiza la rece situația unde ne aflăm noi și vom putea în baza acestei analize la rece să mergem înainte”, a mai spus liderul PPEM, menționând totodată că nu-și imaginează scenariul în care PLDM ar refuza să participe la discuții. „Nu văd soluții viabile în cazul în care ei vor refuza”, a spus Leancă.

„A fost doar o primă discuție. Fiecare a spus că înțelege necesitatea unor discuții, dar e nevoie în primul rând de avut o majoritate. Un „guvern minoritar” cred că am tras cu toții o concluzie amară despre o astfel de construcție fragilă și superficială până la urmă”, a conchis deputatul neafiliat.

Potrivit lui Iurie Leancă, următoarea ședință trebuie să aibă loc la începutul săptămânii viitoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile