Logo Realitatea.md

Leancă: Regret că un partid atât de promițător ca PLDM, astăzi a ajuns să fie unul irelevant (VIDEO)

19 Ianuarie 2016, 07:55 // Politica

Iurie Leancă, fostul prim-ministru al RM și liderul PPEM, regretă că Partidul Liberal Democrat din Moldova, cândva promițător și care a generat multe așteptări din partea cetățenilor, astăzi a ajuns să fie un partid irelevant în ultima instanță. Declarații n acest sens au fost făcute în cadrul emisiunii ”Punctul pe AZI”, de la postul de televiziune TVR Moldova. 

”Ca un om care a fost membru activ al acestei formațiuni, a fost prima mea experiență politică, simt un regret, că un partid atât de promițător care a generat multe așteptări din partea cetățenilor, a partenerilor din afară, astĂzi a ajuns să fie un partid irelevant în ultima instanță. Ca să vorbim de ultimele două luni, îmi pare rău că unii colegi nu au reușit sa depășească unele frustrări, frustrări sau alte complexe și în loc să revitalizăm această platformă popular europeană, iată astăzi ne-am ales cu rămășițele unui partid de altă dată puternic”, a declarat Iurie Leancă. 

Realitatea.md amintește că Iurie Leancă a demisionat din funcția de prim-vicepreședinte al PLDM în luna februarie a anului trecut. Atunci, Iurie Leancă și-a motivat decizia prin faptul că ”PLDM şi-a pierdut identitatea, ajungând captiv unor interese de grup și al poftelor lui Vladimir Voronin și PCRM”.

Tot atunci, el a anunțat lansarea noului proiect politic, nedorind să rămână “pasiv și indiferent”.

Vedeți mai jos emisiunea în întregime:  

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7760 0.0000%
USD USD 18.0446 0.0000%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.0914 0.0000%
UAH UAH 0.6405 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile