Logo Realitatea.md

Leancă: Streleț știa tot! I-am vorbit personal când venea la mine și spunea „Iurie, rezistă! Partidul este foarte important”

16 Septembrie 2015, 23:16 // Politica

Actualul premier Valeriu Streleț, în calitatea sa de deputat și lider al fracțiunii PLDM în Parlament, cunoștea despre toate deciziile luate de Guvernul Leancă și chiar din prima sursă. Cel puțin asta susține fostul premier Iurie Leancă, care a declarat că l-a informat, inclusiv personal, pe Valeriu Streleț despre problemele din sistemul bancar și implicarea unor colegi din PLDM în aceste scheme. Potrivit lui Leancă, premierul Streleț încearcă să devieze de la problemele reale și se pregătește de alegeri anticipate.

„Vreau să-i aduc aminte că dânsul a fost, în primul rând, șef de grup parlamentar în anii 2013-2014. A fost la curent cu toate problemele cu care se confruntă Republica Moldova și le-a cunoscut nu doar din presă, dar și din comunicare cu mine, inclusiv. I-am vorbit eu personal domniei sale când venea la mine în 2014 și vorbeam despre probleme din sistemul bancar, vorbeam despre faptul că se aude că sunt implicați unii colegi de-ai noștri și dânsul spunea: Iurie, rezistă! Fiindcă partidul este foarte important, unitatea partidului...”, a declarat fostul premier Iurie Leancă în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune.

Potrivit lui Leancă, deși ar fi trebuit, după ce a fost instalat, să se axeze pe problemele cu care se confruntă societatea, actualul Guvern Streleț și în special premierul încearcă să caute victime sau pe cine să pună responsabilitatea, că „totul a fost bine cât a fost premierul Filat, după asta a venit premierul Leancă și au început toate problemele”.

„El este doar o portavoce a partidului pe care îl reprezintă. Anume acolo, sunt convins, se pun la cale aceste atacuri. Am sentimentul că domnul Streleț nu vrea să guverneze trei ani până la alegerile parlamentare următoare, dar de fapt se pregătește de alegeri anticipate. Doar în asemenea situații încerci să responsabilizezi pe altcineva”, a opinat fostul premier.

Realitatea.md amintește că un șir de replici dure între fostul și actualul premier a pornit după ce actualul șef al Cabinetului de miniștri, Valeriu Streleț, l-a acuzat pe Iurie Leancă de o serie de gafe monumentale atunci când se afla în frunta Guvernului, precum și că vârful tuturor problemelor cu care se confruntă azi Republica Moldova s-a întâmplat în perioada Guvernului Leancă. În replică, Iurie Leancă a declarat că acesta „încearcă să ne convingă că a descălecat pe acest pamânt acum 40 și ceva de zile, neavând habar ce s-a întâmplat în Republica Moldova până atunci”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4776 -0.4009%
USD USD 17.2651 -0.2865%
RUB RUB 0.2426 0.7475%
RON RON 4.0238 -0.4724%
UAH UAH 0.6398 -0.0469%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile