Logo Realitatea.md

Lecție gratuită de la un renumit fotograf despre cum să faci selfie-uri demne de 100k likes! Ai nevoie de Huawei P40 Pro, noul telefon care revoluționează piața din Republica Moldova, și de puțină imaginație

22 Iulie 2020, 08:21 // Tech

Îi apreciezi pe cei care postează selfie-uri reușite pe rețelele de Social Media și vrei să îți personalizezi și tu feed-ul cu unele care să atragă la fel de multă admirație? Află că, în prezent, nu mai trebuie să deții un DSLR pentru a fotografia ca un profesionist. Progresele realizate în domeniul fotografiei mobile cu Huawei P40 Series îi permit fiecărui utilizator să se bucure de imagini impecabile. Mai mult, chiar dacă ți se pare că nu ești fotogenic, renumitul fotograf Kristian Dowling te asigură că, de fapt, câteva trucuri utile pentru folosirea camerei foto a noului Huawei P40 Pro pot transforma o fotografie care nu se remarcă într-una demnă de 100k likes. 

Descoperă tehnologia noului smartphone pentru selfie-uri impecabile

În primul rând, HuaweiP40 Pro este echipat cu o tehnologie performantă, așa cum demonstrează și modulul mare de cameră Ultra Vision de pe spate. De asemenea, pe partea din față vei găsi un sistem de cameră duală mai subtil, conturat sub forma unei sfere atunci când ecranul este pornit.

Acest sistem găzduiește o cameră IR Depth, un senzor de lumină ambientală și de proximitate și camera principală AF (autofocus) de 32 MP, care realizează selfie-uri clare și videoclipuri 4k la 60 fps (cadre pe secundă). Calitatea este spectaculoasă pentru o cameră frontală, afișând detalii super clare precum sprâncenele, strălucirea ochilor și trăsături faciale care sunt adesea estompate pe majoritatea smartphone-urilor.

Camera IR Depth ajută la analizarea distanței și profunzimii subiecților până la fundal și creează o profunzime de câmp mai naturală, în care subiecții ies în evidență pe un fundal care nu este focalizat. Nimeni nu face asta mai bine decât HUAWEI, având în vedere că au perfecționat această tehnologie încă de la smartphone-ul original P9.

Trei, doi, unu…Say cheese!

Camera selfie poate fi activată apăsând iconița camerei de lângă butonul de declanșare în oricare dintre modurile Noapte, Portret, Foto sau Video. Pentru a realiza o fotografie, trebuie doar să apeși butonul sau sus-jos pe butonul de volum.

Este recomandată setarea cronometrului la 2/5/10 secunde, pentru a configura și încadrarea înainte de fotografiere și pentru a evita mișcarea camerei în timpul activării butonului. Odată ce este activat, cronometrul va afișa o numărătoare inversă mare pe ecran, astfel încât să știi cât timp ai înainte ca fotografia să fie făcută.

Dacă folosești modul Foto, camera va recunoaște automat fețele și va trece la modul Portret, unde afișează opțiuni pentru „frumusețe și efecte”. Iconița „frumusețe” oferă trei opțiuni pentru netezirea pielii, conturul feței și ajustarea tonului pielii. Efectul de frumusețe poate fi dezactivat, cu opțiunea de a adăuga mai târziu aceste efecte, alături de funcțiile de editare integrate.

Cu Huawei P40 Pro, ai posibilitatea să controlezi lumina, ceea ce înseamnă că nu mai contează în ce loc te vei poziționa pentru a-ți face un selfie

Focalizarea și lumina pot fi controlate pe camera frontală la fel de bine ca pe camerele din spate. Există două modalități pentru a face acest lucru. Atinge ecranul în locul unde vrei să focalizezi și glisează în sus și în jos iconița în formă de soare pentru a controla expunerea și luminozitatea. Atinge și menține focalizarea și mută iconița în formă de soare pe ecran pentru a regla expunerea.

Pentru fotografierea în lumină scăzută, Huawei P40 Pro oferă multe funcții, dar pentru acele situații în care nu este suficientă lumină pe tine, există o „opțiune lumină” care poate fi pornită, oprită sau lăsată în modul auto, apăsând iconița lumină din bara de sus. Este o funcție excelentă pentru situații de lumină foarte scăzută sau pentru momentele în care dorești să umpli anumite umbre.

„Popularitatea selfie-ului este la cel mai ridicat nivel din toate timpurile, iar camera frontală a lui P40 Pro este despre tine. HUAWEI abordează direct nevoia de selfie-uri mai bune prin îmbunătățirea fiecărei generații, iar acolo unde standardul de piață este în jur de 8-12 MP (Megapixeli), HUAWEI a mers până la 32 MP, permițând mai multe detalii și capacitatea de a decupa imaginea, dacă este nevoie, păstrând în continuare o înaltă definiție.”, concluzionează Kristian Dowling.

Fotografiile și videoclipurile realizate cu smartphone-ul pot fi găsite mai ușor în funcție de dată sau locație, datorită A+Gallery, mega aplicația disponibilă în Huawei AppGallery

Pe lângă faptul că A+Gallery te ajută să cauți fotografiile și videoclipurile în funcție de dată, locație sau culoarea predominantă, aplicația este rapidă și funcționează fără conexiune la Internet.

Poți avea încrederea în ea, pentru că a fost gândită pentru a-ți proteja confidențialitatea. Astfel, ai posibilitatea să transferi fotografiile și videoclipurile pe care dorești să le păstrezi într-un seif securizat, iar acestea nu vor fi vizibile în galeria de sistem și în celelalte aplicații, ci doar atunci când vei introduce parola.

Totodată, Huawei AppGallery, magazinul propriu de aplicații al HUAWEI, vine preinstalat pe noile telefoane. Acesta, alături de MoreApps, o soluție dezvoltată de o comunitate de dezvoltatori, cuprind zeci de mii de aplicații internaționale de top. Curios să afli care sunt cele care se bucură de cel mai mare număr de descărcări? Le găsești în lista de mai jos:

  • aplicațiile de Social Media (TikTok, Snapchat, Facebook sau Instagram)
  • aplicațiile dedicate shopping-ului (Aliexpress Shopping, Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Vestiaire Collective, Joom sau Okazii.ro)
  • aplicațiile de gaming (Game of Thrones, Fortnite, Battle Royale, Rise of Kingdoms, AFK Arena, Lords Mobile, F1 Mobile Racing, PUBG Mobile, Head Ball 2, Star Wars - Galaxy of Heroes)
  • aplicațiile de music streaming & podcasts (Tidal, Deezer, Podcast Addict sau Relaxing Music 2020)
  • alte aplicații utile activităților de zi cu zi: Weather & Radar, Microsoft Office, CamScanner (pentru salvarea documentelor), TrueCaller (pentru apeluri audio-video), Web Video Cast (pentru streaming), Kahoot (pentru activitățile de învățare ale copiilor), Wattpad (o platformă socială pentru povești, cărți și lucrări de referință)

Dacă mai ai diverse întrebări, legate de celelalte funcții ale noului telefon sau prețul acestuia, fă click pe acest link. Vei rămâne uimit atunci când vei afla raportul dintre calitatea Huawei P40 Pro și costul acestuia!


P.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4103 0.5320%
USD USD 17.1898 0.2274%
RUB RUB 0.2260 0.5785%
RON RON 4.1882 0.5305%
UAH UAH 0.6062 -0.0330%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile