Logo Realitatea.md

Liberalii se arată neînfrânți, chiar și după rezultatele BOP-ului. Chirtoacă: Punem pe locul DOI sondajele

06 Decembrie 2018, 10:19 // Politica

Noul președinte al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă susține că formațiunea condusă de el nu poate fi înfrântă de rezultatele unui sondaj. Declarația a fost făcută în contextul în care datele Barometrului Opiniei Publice (BOP) arată că PL pierde tot mai multă încredere din partea cetățenilor.   

”PL, Mișcarea de Renaștere Națională, Frontul Popular - toate au pornit de la un singur gând, să înlăturăm consecințele ocupației sovietice, să realizăm reîntregirea neamului românesc (Unirea). Acest mesaj a fost transmis când direct, când vualat, când insistent, când poate mai puțin insistent. Dar odată cu formarea Alianța pentru Integrare Europeană și Mihai Ghimpu a devenit președinte interimar al RM a dat decretul cu privire la declararea zilei de 28 iunie, potrivit căreia președintele unui stat poate fi unionist, oamenii și-au îndreptat coloana verterbrală definitiv. De atunci, putem să promovăm clar unionismul în Moldova. Luptând pentru unire, punem pe planul  doi, chestiunea care ține de sondaje, cât de popular ești azi sau cât de popular vei fi mâine. Nu pot pune unirea împreună cu popularitatea”, a declarat liderul Partidului Liberal la emisiunea „Punctul pe Azi”, de la TVR Moldova.

Realitatea.md menționează că potrivit datelor BOP, pentru Partidul Liberal ar alege să voteze doar 1,6% din numărul respondenților, care ar urma să participe la parlamentarele din 24 februarie 2019.

Fostul primar al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a fost ales preşedinte al Partidului Liberal (PL) din Republica Moldova, la congresul formaţiunii, după ce în decurs de 20 de ani liberalii l-au avut la conducere pe Mihai Ghimpu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.1655 -0.3240%
USD USD 17.6844 -0.1130%
RUB RUB 0.2783 0.0719%
RON RON 4.0185 -0.4188%
UAH UAH 0.7227 -0.1382%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile