Logo Realitatea.md

Liberalizarea transportului de mărfuri dintre Belarus și Moldova, discutată de către Greceanîi și omologul de la Minsk

23 Septembrie 2019, 12:24 // Politica

Republica Moldova este interesată într-un dialog deschis, constructiv și pragmatic, în interesul locuitorilor țării noastre, cu toți partenerii externi, atât în Vest, cât și în Est, a declarat președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi la întrevederea cu Vladimir Andreicenko, președinte al Camerei Reprezentanților a Parlamentului Belarus.

„Relațiile la nivel de șefi de stat sunt foarte bune, ar fi bine să stabilim contacte mai strânse și pe dimensiunea parlamentară”, a spus președintele Parlamentului. Zinaida Greceanîi a invitat omologul său belarus să efectueze o vizită oficială în Republica Moldova.

Părțile au agreat extinderea și aprofundarea relațiilor bilaterale pe dimensiunea parlamentară la nivel de comisii de profil și grupuri de prietenie. În context, a fost subliniată necesitatea extinderii cooperării comercial-economice între cele două țări, inclusiv liberalizarea transportului de mărfuri. În particular a fost abordată implicarea companiilor belaruse în proiecte de infrastructură, investiții în producție pe teritoriul Republicii Moldova din perspectiva oportunităților de export pe piața europeană, precum și exportul de produse agricole.

Oficialii au fost unanimi în cooperarea pe platformele regionale și internaționale, precum și în necesitatea susținerii proceselor integraționiste pe continent. A fost subliniată buna conlucrare și suport reciproc în organizațiile internaționale și exprimată deschiderea pentru continuarea colaborării.

Întrevederea a avut loc în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”  participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători ai 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață