Logo Realitatea.md

LIBERTATEA.RO: Ion Ceban ar fi oprit de la publicare un interviu al principalului său contracandidat Dumitru Țîra

06 Octombrie 2019, 09:14 // Politica

Scandalul de cenzură de la noi a ajuns în presa din România. Libertatea.ro, cotidianul ce aparține uneia dintre cele mai mari companii media cu prezentare internațională, a scris despre un interviu acordat de către Dumitru Țîra, candidat la funcția de primar de Chișinău, și oprit de la publicare de către socialistul Ion Ceban.

Știrea scrisă de Libertatea.ro

Un scandal a izbucnit în presa moldovenească, după ce un candidat socialist la fotoliul de primar al Chișinăului ar fi oprit de la publicare un interviu al principalului său contracandidat. Cel puțin așa susține public Dumitru Țîra, candidatul Partidului Popular European, care îl indică pe socialistul Ion Ceban. Țîra le declarase jurnaliștilor că „Ion Ceban nu va fi primarul Chișinăului”.

Dumitru Țîra, candidat la funcția de primar de Chișinău, a acordat luni, 30 septembrie, un interviu pentru Komsomoliskaia Pravda (KP.md). Cu o seară înainte ca materialul să apară, el susține că a primit un telefon din redacție, relatează realitatea.md.

Așa a aflat că interviul nu va fi publicat pentru că socialistul Ion Ceban, contracandidatul său la funcția de primar în Chișinău, este împotrivă.

„Noi (n.r. PSRM- Partidul Socialiștilor din Republica Moldova) suntem partenerii voștri de bază. Nu veți publica interviul cu Dumitru Țîra”, i-ar fi spus Ion Ceban redacției KP.md. Acestea ar fi fost exact cuvintele socialistului, a relatat Țîra pe site-ul său.

„Acesta este un interviu minunat, cu întrebări și răspunsuri interesante, doar că, din păcate, el niciodată nu va fi publicat din cauza presiunii politice. Zâmbiți, e gratis. Pentru libertatea presei, PSRM deja a plătit” a scris Dumitru Țîra.

Fragmentele „sensibile” din interviu

Dumitru Țîra a avut referiri clare la oponenții săi, și nu i-a menajat în exprimare.

  • Cum îi evaluați pe concurenții dvs?

Care dintre ei este un concurent puternic? „În prezent, un concurent potențial puternic… ne bazăm pe faptul că până la alegeri mai sunt trei săptămâni și tot ce s-a întâmplat până acum nu se ia în considerare, nu? Pentru că adevărata luptă începe abia acum. Presa vorbește despre doi favoriți, Ceban și Năstase. Dacă e să fiu sincer, lor ar trebui să le fie rușine că participă la alegeri”.

  • De ce?

„Pentru că, în primul rând, Chișinăul nu trebuie să fie despre politică. Ei ambii se promovează în calitate de super profesioniști în construcții, ei știu cum să construiască mii de locuri de parcare și terenuri de joacă. Ei știu totul, chiar dacă unul dintre ei, sincer, nici nu știu ce a studiat. Pe de altă parte, dacă e să fiu succint, consider că Ion Ceban are frustrarea ambițiilor nerealizate în privința Primăriei. Dacă Lupu a fost mereu candidat pentru președinție, Ion Ceban este un veșnic candidat pentru Primărie. Mai mult, vreau să declar cu toată responsabilitatea și să-i transmit lui Ion Ceban că el nu va fi primarul Chișinăului.(…)

Ambii, Ceban și Năstase, se comportă ca niște cumetri. Ei nu au dezbateri sau confruntări – lucru care s-a menționat în presă și pe care l-au spus experții două săptămâni în urmă, că între ei există o înțelegere secretă ce ține de campanie și rezultatele alegerilor. Comportamentul lor confirmă asta. Eu știu ca Ion Ceban are papuci de cameră în Parlament. Acest fapt confirmă că Parlamentul este casa lui. El trebuie să trăiască și să muncească acolo. Primăria nu este pentru el”.

La același subiect:

SCANDAL! Dumitru Țîra, despre interviul pentru KP.md: „Zâmbiți, e gratis. Pentru libertatea presei, PSRM deja a plătit”

(VIDEO) Dumitru Țîra, pe desfășurate, despre cine a stat în spatele cenzurării interviului

Ion Ceban a folosit cel puțin șapte site-uri suspecte pentru a se răzbuna. Dumitru Țîra: Guvernarea s-a schimbat, dar metodele au rămas

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4695 0.3536%
USD USD 17.5346 -0.5281%
RUB RUB 0.2518 1.2872%
RON RON 4.0190 0.3245%
UAH UAH 0.6542 -0.1983%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile