Logo Realitatea.md

Liderul de la Ankara și-a finalizat ”vizita istorică” în R. Moldova. Luxul din elicopterul cu care a zburat Erdogan și Dodon la Comrat (foto/video)

18 Octombrie 2018, 19:17 // Actualitate

Președintele Turciei, Recep Erdogan, și-a încheiat vizita oficială de două zile în R. Moldova. Șeful statului, Igor Dodon a calificat vizita oficialului turc drept una istorică, menționând că este ”o etapă nouă în dezvoltarea raporturilor de colaborare dintre statele noastre, în beneficiul ambelor popoare”. 

Foto: Igor Dodon via Facebook

”Prietenul nostru, Preşedintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan și-a încheiat vizita sa istorică în Republica Moldova.

Pe parcursul a două zile s-a reușit semnarea Declarației de colaborare strategică între țările noastre, constituirea unui Consiliu de colaborare strategică, inaugurarea sediului renovat al Președinției Republicii Moldova, inaugurarea mai multor obiecte de menire socială la Comrat, încheierea unor înțelegeri de colaborare pe viitor, și altele.

Sînt sigur că vizita Preşedintelui Turciei în țara noastră poate fi considerată o etapă nouă în dezvoltarea raporturilor de colaborare dintre statele noastre, în beneficiul ambelor popoare”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, oficialul turc a venit și a plecat din Găgăzia cu elicopterul, fiind însoțit de președintele Igor Dodon și soția acestuia:

VEZI ȘI:

Dodon și Erdogan au inaugurat oficial clădirea Președinției. ”Este un simbol al prieteniei” (VIDEO)

Noi cu o copie, iar turcii cu originalul. Erdogan a refuzat să-i ofere lui Dodon sabia lui Ștefan cel Mare, însă a promis o replică a acesteia (VIDEO)

Dodon și-a văzut visul împlinit. Clădirea Președinției a fost dată în exploatare după reparație, în prezența președintelui turc (FOTO/VIDEO)

Cinci tratate bilaterale, semnate la Guvern, în prezența lui Pavel Filip și Recep Tayyip Erdoğan (VIDEO)

Vlad Plahotniuc și președintele Turciei Recep Tayyp Erdogan au avut o întrevedere. Ce au discutat cei doi lideri (VIDEO/FOTO)

Președintele turc, alături de Dodon, va merge în Găgăuzia pe cale aeriană

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile