Logo Realitatea.md

Liderul nord-coreean, ajuns în Rusia cu trenul: Mereu am visat să vin aici (FOTO)

24 Aprilie 2019, 11:05 // În lume

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a poposit miercuri-dimineața, 24 aprilie, în Ținutul Primorie pentru o întâlnire cu liderul Kremlinului, Vladimir Putin. El a declarat, când a ieșit din tren, că mereu a visat să vadă Rusia și "speră să vină mai des în viitor".

"Am auzit multe lucruri de bine despre țara voastră și mereu am visat să o văd. Deja au trecut 7 ani, de când sunt la conducere, și abia acum am reușit să vin în Rusia. Sper că în viitor voi face mai multe vizite acestei țări, bazate pe o relație prietenoasă cu președintele vostru (n.r. Vladimir Putin)", a declarat Kim Jong-Un jurnaliștilor.

Amintim că întrevederea celor doi are un anumit scop. Despre aceasta se vehicula mai mult timp în presă, până a fost confirmată oficial. Se spune că Kim Jong-Un va încerca să consolideze susţinerea străină pentru planurile sale de dezvoltare economică, în contextul în care negocierile cu Statele Unite au stagnat în urma eşecului de la summitul din Vietnam dintre Kim Jong-Un şi preşedintele american.

Donald Trump a întrerupt brusc summitul cu liderul nord-coreean desfăşurat acum şase săptămâni în Vietnam, din cauza disensiunilor privind programul nuclear nord-coreean.

Liderul nord-coreean a declarat că actualul impas în negocierile cu Statele Unite amplifică riscul revenirii la o perioadă tensionată, însă este interesat să aibă o nouă întrevedere cu Donald Trump dacă Washingtonul îşi schimbă atitudinea.

Sursa foto: Tass.ru

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7491 1.1421%
USD USD 16.9374 0.9982%
RUB RUB 0.2150 -1.1949%
RON RON 4.0534 1.1984%
UAH UAH 0.5987 0.8762%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile