Logo Realitatea.md

Liderul PLDM nu se regăsește, deocamdată, pe lista ACUM la alegerile parlamentare

31 Decembrie 2018, 12:30 // Alegeri

Numele liderului PLDM, Tudor Deliu, nu se regăsește, deocamdată, în lista blocului ACUM, aceasta deși formațiunea pe care o conduce a acceptat să se retragă din cursa electorală în sprijinul DA-PAS.

„Eu nu m-am decis ce voi face pe viitor. Nu exclud că vor fi modificări și în listă. Codul electoral prevede că pot fi operate modificări cu 14 zile înainte de alegeri. Eu sunt persoana care niciodată nu m-am dus să cer. Nu sunt persoana care să mă umilesc pentru a obține ceva”, a declarat Tudor Deliu într-un interviu pentru Unimedia.info.

Mai mult, politicianul nu cunoaște numele tuturor candidaților din partea blocului și nici de ce pe lista „ACUM” sunt doar două persoane de la PLDM: „E greu de răspuns la această întrebare, pentru că eu nu am un răspuns din simplu motiv că persoanele au trecut printr-un concurs de meritocrație. Din partea PLDM nu a făcut parte niciun membru a partidului, nu știu care au fost deciziile adoptate. Dar așa a fost decizia, noi ne-am conformat deciziilor luate.

Din PLDM o să fie cel puțin patru persoane care vor candida în circumscripții. Va fi domnul Iurie Țap, posibil că va candida la Florești, la baștina dumnealui. Domnul Viorel Cibotaru, Ion Terguță, doamna Maria Ciobanu. Doi se regăsesc și în liste, dar și în circumscripții”.

De altfel, Tudor Deliu a recunoscut că a avut o opinie diferită la Consiliul Politic al formațiunii, atunci când s-a decis alipirea la bloc și sprijinirea acestuia în scrutin.

„Nu e vorba că am fost împotrivă, e vorba că eu am fost de altă părere. Eu persoana mea, Tudor Deliu, de când mă cunosc am fost omul echipei. Și tot timpul m-am conformat deciziilor luate de echipa cu care activez. Da, și la acest Consiliu politic, la ultima ședință am fost foarte imparțial. Nu am încercat să impun părerea mea. Am chemat colegii la discuții constructive. Și eu îndată după ședința Consiliului am convocat toți președinții și le-am trasat care sunt următoarele acțiuni pentru implementarea acestei hotărâri”, a adăugat acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3910 -0.4341%
USD USD 18.1998 0.0951%
RUB RUB 0.2832 0.2123%
RON RON 4.3158 -0.4888%
UAH UAH 0.6898 0.3054%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile