Logo Realitatea.md

Limitatoare de viteză, vandalizate la Costești! Primăria solicită ajutorul cetățenilor pentru a găsi infractorii

24 Septembrie 2018, 17:38 // Societate

Câteva limitatoare de viteză, instalate cu cinci zile în urmă pe una dintre străzile din satul Costești, raionul Ialoveni, au fost vandalizate. Într-o postare pe pagina de Facebook, Primăria Costești anunță că incidentul a avut loc în noaptea din 23 spre 24 septembrie 2018 și solicită ajutorul cetățenilor pentru a identifica infractorii.

Foto: Facebook.com/Primăria Costești

Potrivit administrației locale, limitatoarele de viteză au fost procurate și instalate din banii publici și au costat în total 40.000 lei. 

”Denivelările instalate în zona ”Gîrlea” din preajma Grădiniței ”Scufița Roșie” și Gimnaziul ”Costești” au fost scoase și aruncate la câțiva metri de persoane necunoscute. Administrația publică locală a preluat componentele denivelărilor și urmează a apela la specialiști pentru a fi instalate din nou, între timp a fost sesizată poliția pentru a identifica făptașii. Solicităm public să fie aplicată cea mai aspră pedeapsă pentru a preveni astfel de infracțiuni. Totodată solicităm ajutorul cetățenilor în a depista infractorii, astfel dacă cunoașteți detalii, ați fost martor sau dețineți informații despre acest caz să ne informați sub protecția anonimatului la 069836602 sau primcostesti@yahoo.com sau să ne scrieți pe pagina de facebook Primăria Costești. Informăm că denivelările au fost procurate și instalate din banii publici și au costat 40 000 lei”, se arată în mesajul administrației. 

Realitatea.md amintește că un incident asemănător a avut loc recent în comuna Ciorescu. După ce recent autoritățile municipale au reabilitat traseul și au instalat indicatoare rutiere noi, la scurt timp, acestea au fost vandalizate și distruse de către doi tineri, în vârstă de 18 ani, domiciliați în comuna Goian. Cei doi și-au recunoscut vina.

VEZI ȘI:

Nesimțirea nu are margini la moldoveni. 15 indicatoare rutiere instalate recent în comuna Ciorescu, distruse de necunoscuți (FOTO/VIDEO)

Persoanele, care au distrus indicatoarele rutiere de la Ciorescu, identificate. Riscă să restituie prejudiciul cauzat comunei (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5131 -0.5307%
USD USD 16.5477 -0.2862%
RUB RUB 0.2273 0.7089%
RON RON 4.0364 -0.4734%
UAH UAH 0.5999 -0.0833%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile