Logo Realitatea.md

Lista candidaților la funcția de deputat de pe circumscripția uninominală nr.14, Telenești

12 Februarie 2019, 15:00 // Alegeri

Vadim Lelic de la PDM (nr.1); Alexandru Isac de la PSRM (nr.2); Maria Ciobanu de la Blocul ACUM DA PAS (nr.3); Valerian Cristea de la Partidul ȘOR (nr.4); Veaceslav Căpățină de la PCRM (nr.5) și Mihail Moldovanu de la PL (nr.6) sunt candidații la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr.14, Telenești.

Vadim Lelic, candidatul din partea democraților cu nr.1 pe listă, este primarul orașului Telenești. Citește ce a indicat acesta în declarația sa de avere.

Cu nr. 2 pe listă este Alexandru Isac din partea socialiștilor. El este pensionar, dar a menționat la date biografice că are funcția de inspector principal în cadrul administrației publice locale. Află aici ce venit a obținut anul trecut.

Următoare este candidata Blocului ACUM DA PAS cu nr. 3 - Maria Ciobanu. Aceasta a mai deținut funcția de deputată în Parlamentul Republicii Moldova. Vezi declarația sa de avere.

Valerian Cristea de la Partidul ȘOR, cu nr.4, este viceprimar al Primăriei orașului Orhei. El a scris că are studii în științe politice. Declarația sa de avere poate fi citită aici.

Din partea comuniștilor cu nr. 5 pe aceeași circumscripția candidează Veaceslav Căpățină. Acesta este jurist, dar totodată, cunoaște ingineria sistemelor de alimentare cu gaze combustibile naturale. Vezi ce a mai indicat în declarația sa de avere.

Ultimul pe listă se află Mihail Moldovanu, cu nr.6, din partea PL. Anterior, a deținut funcția de șef al Direcției sănătății din cadrul Primăriei Chișinău. Citește și declarația de avere a acestui candidat.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile