Logo Realitatea.md

Litvinenco despre cele 7 inițiative sociale ale actualei guvernări: Guvernul Sandu a lăsat bugetul cu bani, iar aceștia doar profită

18 Noiembrie 2019, 10:47 // Actualitate

Deputatul Blocului ACUM, Sergiu Litvinenco, afirmă că, Guvernul Chicu, de comun acord cu, șeful statului, Igor Dodon, și președintele parlamentului, Zinaida Greceanîi, ar fi venit astăzi cu cele 7 inițiative sociale, după ce au analizat starea lucrurilor și au depistat că „Guvernul Sandu a lăsat un buget plin cu bani”, iar „aceștia (n.r. Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu) doar profită de acest lucru”.

„Dodon anunță 7 inițiative sociale – majorări de pensii, salarii, indemnizații, indexări etc. Bineînțeles că banii pentru toate aceste proiecte nu puteau fi „desenați” în acest weekend. Ei au fost aduși de Guvernul Maia Sandu. Este o dovadă clară că Guvernul Maia Sandu a lăsat bugetul plin cu bani, iar aceștia doar profită”, a scris Litvinenco.

De asemenea, deputatul spune că, actuala guvernare ar profita de acest lucru acum, iar acest fapt demonstrează că, demiterea Executivului Sandu a fost pregătită din timp. „Asta încă o dată demonstrează că demiterea Guvernului Maia Sandu nu a fost determinată de „situația social și economică din țară” – că bani erau, toate aceste proiecte, dar și poate mai multe, erau implementate oricum –, ci exclusiv de teama de un procuror general independent, care ar fi investigat fărădelegile lui Dodon și a camarilei (n.r. camarilei - curteni din anturajul unui rege sau al unui șef de stat) sale politice”, conchide Sergiu Litvinenco.

Amintim că, astăzi, după o ședință comună dintre șeful statului, premier și președintele Parlamentului, Dodon a anunțat că au fost lansate 7 inițiative sociale ce se referă la mărirea unor indemnizații pentru anumite categorii de cetățeni, oferirea unui suport financiar pentru sărbătorile de iarnă pensionarilor, indexarea pensiilor de două ori pe an, majorarea alocațiilor sociale, etc.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 -0.0538%
USD USD 16.6157 -0.1340%
RUB RUB 0.2261 -0.7027%
RON RON 4.0694 -0.0933%
UAH UAH 0.6000 -0.1996%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile