Logo Realitatea.md

Litvinenco îl acuză pe Bolea că a falsificat acte juridice în cazul Legii ONG-urilor. I s-a cerut demisia deputatului socialist

11 Iunie 2020, 11:59 // Politica

Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, îl acuză pe președintele Comisiei juridice, numiri și imunități, Vasile Bolea, deputat PSRM, de falsificarea raportului pentru Legea cu privire la organizațiile necomerciale. Bolea ar fi introdus 11 amendamente, care nu au trecut prin Comisia dată, după ce deja fuseseră aprobat un raport la legea ONG-urilor.

Foto: agora.md

„Vasile Bolea continuă ilegalitățile. Deși ieri Comisia juridică nu a examinat amendamentele sale depuse după ce Comisia aprobase raportul final pe legea ONG-urilor, în sinteza amendamentelor pregătită pentru ședința de plen a Parlamentului se regăsesc amendamentele lui Vasile Bolea. Și nu doar că le-a inclus, ci ”recomandă” soluția – să fie acceptate de Parlament.După o pauză de 30 de minute. Deputatul PPDA, Dinu Plângău, a solicitat demisia lui Vasile Bolea din funcția de președinte al Comisiei Juridice pentru că ar fi încălcat legea”, a spus Litvinenco.

Totodată, deputatul afirmă că, Bolea a falsificat un raport, după ce întreaga Comisie a aprobat cu totul altul. „Noi am aprobat un raport într-o ședință. Dumnealui , singur, prin abuz de putere, a luat și a introdus încă șase amendamente în sinteza care a fost pusă la dispoziția deputaților. Asta cum se corelează cu ceea ce spuneți dumneavoastră? Mergem doar pe acele proiecte care au rapoarte ale Comisiei? Este un raport falsificat”, a mai spus Litvinenco.

Pe de altă parte, Bolea practic ar fi recunoscut că amendamentele au fost introduse fără a se consulta cu membrii Comisiei din considerentul că amendamentele date urmează a fi examinate în ședința Parlamentului.

Cu o săptămână în urmă, în cadrul Comisiei juridică, au fost examinare amendamentele, sinteza la proiectul 109. A fost dat un raport pozitiv. Între timp, până în ziua de astăzi, au mai venit încă 11 amendamente din partea altor deputați. Ele nu au fost examinate în Comisie. Au fost inserate în sinteză și vor fi supuse dezbaterii, plenul Parlamentul urmează să decidă asupra acestor 11 amendamente care nu au fost examinate”, a precizat Bolea.

În cosecință, deputații Platformei DA au cerut o pauză de 30 de minute pentru a fi convocată ședința Comisiei juridice, numiri și imunități. După pauză. Deputatul Platformei DA, Dinu Plângău, i-a solicitat demisia lui Vasile Bolea din funcția de președinte al Comisiei juridice, numiri și imunități, pentru că ar fi încălcat legea, lucru care nu a fost satisfăcut de către președintele acestei Comisii.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile