Logo Realitatea.md

LIVE: Proteste la Erevan împotriva numirii fostului președinte Serj Sargsyan în funcția de premier

16 Aprilie 2018, 13:28 // În lume

În capitala armeană Erevan au fost declanșate de dimineață proteste împotriva candidaturii fostului președinte Serj Sargsyan pentru postul de premier. În cadrul campaniei de nesupunere civilă, protestatarii au blocat mai multe artere-cheie din Erevan, transmite „Interfax“.

Potrivit paginaderusia.ro, circuația rutieră în centrul orașului Erevan a fost aproape complet oprită. Șoferii si-au abandonat autovehiculele pe strazi cu avariile pornite. Protestatarii se întind pe asfalt și nu permit circulatia mașinilor, inclusiv a transportului public.

La 15 aprilie, liderul protestatarilor, seful fracțiunii parlamentare de opoziție „Elk“, Nikol Pașinian, a facut apel la acțiuni de masă de nesupunere civilă. El a chemat oamenii să blocheze străzi, stații de metrou etc.

Pașinian a declarat că scopul protestatarilor este să ajungă la Parlament. În această dimineață, poliția capitalei armene a blocat toate străzile adiacente clădirii Parlamentului de pe bulevardul Bagramian.

Interfax scrie că peste trei mii de oameni s-au adunat la acțiunea de protest. 

Amintim că Armen Sarkisian a fost ales de parlamentul de la Erevan în luna martie, pentru un mandat de șapte ani, cu puteri reduse. Inaugurarea noului președinte a avut loc pe fundalul speculațiilor că predecesorul său, Serj Sargsyan, ar putea deveni prim ministru. Premierul armean va avea puteri sporite în urma unei reforme constituționale.

Opoziția l-a acuzat pe Serj Sargsyan, care a fost președinte timp de două mandate, că ar fi promovat reforma constituțională pentru a rămâne la putere. Parlamentul armean urmează să confirme noul premier pe 17 aprilie.

Citeste tot despre: Armenia, Erevan, Serj Sargsian
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile