Logo Realitatea.md

(UPDATE/VIDEO) Protest încheiat! Cei din fața Parlamentului au plecat în propriile aplauze

07 Iunie 2019, 17:06 // Actualitate

UPDATE 20:24 (VIDEO) PDM: Costurile alegerilor anticipate trebuie să fie suportate de partide

UPDATE 19:48 Protestul s-a încheiat. Cei din fața Parlamentului au plecat în propriile aplauze.

UPDATE 19:11 ULTIMA ZI pentru formarea Parlamentului! Curtea Constituțională a declarat INADMISIBILĂ sesizarea lui Dodon

UPDATE 18:32 PSRM nu vrea coaliție cu PDM?! Dodon: Cred că vom merge la alegeri parlamentare anticipate

Imagine din fața Parlamentului:

Imagine din spatele Parlamentului:

UPDATE 17:50 Deocamdată, democrații și socialiștii nu au venit cu nicio declarație în legătură cu protestul din centrul capitalei. Se știe că aceștia sunt întruniți în ședințe diferite a Consiliilor Republicane ale formațiunilor.

Se decide dacă vor negocia pentru o majoritate parlamentară, care presupune cel puțin 51 de mandate pentru un Parlament funcțional. În caz contrar, potrivit legii, Igor Dodon are dreptul să dizolve Legislativul și să anunțe alegeri anticipate.

UPDATE 17:45 Echipa noastră de filmare care se află la fața locului spune că Parlamentul a fost înconjurat de protestatari. Securitatea este asigurată de carabinieri.

UPDATE 17:40 Președinta PAS, Maia Sandu, a susținut la fel un live pe Facebook. Din imaginile video se înțelege că deputații aleși ai Blocului ACUM se află în incinta Parlamentului. Ea și-a îndemnat susținătorii formațiunii sale politice să fie calmi și să nu se expună pericolelor în contextul manifestațiilor care au loc astăzi

UPDATE 17:30 Liderul PPDA, Andrei Năstase, a ieșit în fața mulțimii și a susținut un live pe Facebook. El a dat de înțeles că în asemenea cazuri ar trebui președintele țării, Igor Dodon, să se implice pentru a calma spiritile.

Știrea inițială: De la ora 16:00 au început să se adune zeci de oameni în fața Parlamentului dinspre sectorul Telecentru. Aceștia țin în mâini diverse pancarte cu grafică și scandează în special împotriva copreședinților Blocului ACUM DA PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu.

În același timp, se strigă și în susținerea democraților. Pe pancarte, vedem scris „PDM - pentru Moldova”, „vrem stabilitate”, „Năstase și Sandu - numai pentru funcții” și altele.

Momentul în care protestatarii se îndreaptă spre Parlament.

Citeste tot despre: centrul capitalei, Parlament, protest
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile