Logo Realitatea.md

Liviu Dragnea rămâne în închisoare! Magistrații au respins recursul

21 Ianuarie 2020, 16:54 // În lume

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, după ce magistrații instanței supreme au respins recursul în casație formulat de fostul lider PSD, în dosarul în care a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare, scrie Digi24.

Foto: stirilekanald.ro

Recursul în casaţie a fost respins ca nefondat. În plus, Dragnea a fost obligat să achite cheltuielile de judecată de 200 de lei.

Liviu Dragnea nu mai poate formula o acţiune similară. El a mai formulat anul trecut o contestaţie în anulare în care invoca alte motive şi care a fost respinsă, de asemenea.

Liviu Dragnea a spus, săptămâna trecută, în fața magistraților de la instanța supremă, că a apelat la recurs în casație deoarece de opt luni se află în spatele gratiilor deși este nevinovat, iar procurorii au spus mai multe neadevăruri în acest dosar.

„Vreau să mă refer la un neadevăr, și anume că eu le-am cunoscut pe Anisia și Botorogeanu, ca multe alte neadevăruri folosite de acest parchet.

Nu am inițiat acest recurs doar pentru că aș fi nevinovat, pentru a ieși cu orice preț din închisoare. Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în Penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o. Rămâne la dispoziția dumneavoastră dacă voi sta nevinovat sau dacă admiteți casația. (...) Cred cu tărie în nevinovăția mea”, a spus fostul lider PSD în fața instanței supreme.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de trei ani şi șase luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Citeste tot despre: Liviu Dragnea
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile