Logo Realitatea.md

Local cu cel puțin 250 de persoane în interior, „cuprins de flăcări” la Botanica! Salvatorii veniți la fața locului nu știau că e doar un exericțiu (FOTO și VIDEO)

12 Decembrie 2019, 13:38 // Societate

Alertă într-un club de noapte din sectorul Botanica al Capitalei. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 00:24, iar toate serviciile de urgență au fost solicitate să intervină. Prima informaţie furnizată operatorilor  a fost despre „un local de noapte cuprins de flăcări, dar şi despre multiple victime care se aflau în interior”. Partea bună este că informația face parte din scenariul unui exercițiu tactic de amploare, desfășurat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, în noaptea de 11 spre 12 decembrie.

foto: dse.md

Pompierii au avut misiunea de a face cercetarea la faţa locului, evacuarea şi salvarea persoanelor din interiorul localului, dar şi stingerea incendiului de proporţii.

Poliţia a încercuit zona şi a început primele cercetări. Tot la fața locului a avut loc trierea persoanelor care au suportat traumatisme, arsuri şi leziuni, iar responsabilii au luat decizii operative privind intervenţia în lichidarea consecinţelor situaţiei excepţionale.

Potrivit scenariului, incendiul a cuprins o suprafaţă impunătoare din localul de noapte în care se aflau cel puţin 250 de oameni. La faţa locului au intervenit majoritatea autospecialelor din garnizoana municipiului Chişinău, dar şi ambulanţe de terapie intensivă.

„Exerciţiul a avut loc în timp real, iar echipajele de intervenție nu au cunoscut despre simulare, crezând că intervin într-o situaţie de amploare reală. Scopul exerciţiului a fost de a testa capacităţile de intervenţie a tuturor serviciilor de urgenţă în situaţii excepţionale în timp real şi în condiţii similare celor reale”, se arată într-un comunicat al IGSU.

IGSU a planificat aplicaţia similar incendiului din Clubul de noapte „Colectiv”, produs în capitala României patru ani în urmă.

Foto și Video: dse.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile