Logo Realitatea.md

Localnicii din Tabăra au lumină pe străzi. ȘOR: Raionul Orhei a mai făcut un pas spre a deveni cel mai iluminat din Moldova

25 Mai 2020, 13:18 // Societate

A fost sărbătoare în satul Tabăra din raionul Orhei. Duminică, 24 mai, a fost inaugurat iluminatul stradal în cadrul unei festivități la care au participat localnici, funcționari locali și deputați ai Partidului ȘOR. După luările de cuvânt, a urmat aprinderea propriu-zisă a luminilor pe străzile din sat, se anunță într-un comunicat de presă plasat pe site-ul oficial al formațiunii.

„Lucrările de iluminat stradal la Tabăra au fost realizate cu susținerea lui Ilan Șor și a echipei Partidului „ȘOR”. Orheiul a făcut astfel încă un pas pentru a deveni cel mai iluminat raion din Moldova. Într-o adresare video către săteni, deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR” a menționat că, la Tabăra, s-a făcut în scurt timp ceea ce nu au reușit să facă decenii autoritățile anterioare”, scrie în comunicat.

„Pentru soluționarea problemelor este nevoie de voință politică. Vom repara drumuri, grădinițe, centre de sănătate și case de cultură. Toate acestea le vom face în satul Dvs. și în alte localități”, a spus Șor, reiterând că toate localitățile din raionul Orhei vor avea sisteme de iluminat stradal până la sfârșitul anului curent.

Vicepreședinta Partidului „ȘOR”, deputata Marina Tauber, a spus că, odată cu finalizarea proiectului de la Tabăra, raionul Orhei a mai făcut un pas în direcția de a deveni cel mai iluminat raion din Moldova: „Nu este departe timpul când vom putea spune cu satisfacție că întreg raionul Orhei este iluminat”.

Iar președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, s-a arătat convins că: „Așa cum a devenit Orheiul un etalon de dezvoltare urbană, așa va fi și întreg raionul Orhei”.

Vicepreședinta fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, deputata Violeta Ivanov, a spus în cadrul ceremoniei de dare în folosință a sistemului de iluminat stradal că, „deși este în opoziție, Partidul „ȘOR” face mult mai mult decât cei de la guvernare. Doar această echipă, după cum am văzut în ultimii ani, este capabilă să modernizeze și chiar să renască Moldova”.

În același comunicat scrie că, în câteva zile, va fi finalizat un proiect similar și în satul Neculăieuca, raionul Orhei. În plină desfășurare sunt lucrările pentru implementarea sistemului de iluminat stradal în orașul Taraclia. Câteva etape ale proiectului au fost deja finalizate.

La alegerile locale din toamna trecută, Partidul „ȘOR” a obținut, în raionul Orhei, 29 din cele 38 de mandate de primar. În total, raionul Orhei are 74 de sate și comune. Până la sfârșitul acestui an, Partidul „ȘOR” și-a luat angajamentul că implementeze proiecte de iluminat stradal în circa o sută de localități.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4388 0.2315%
USD USD 17.0958 -0.4391%
RUB RUB 0.2407 -0.3313%
RON RON 4.0135 0.2047%
UAH UAH 0.6302 -1.0364%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile