Logo Realitatea.md

Locuitorii din Colonița vor dispune din luna august de o nouă rută de microbuz spre Capitală

21 Iulie 2020, 16:27 // Societate

O rută nouă de microbuz va face legătura, începând cu data de 1 august curent, între municipiul Chișinău și satul Colonița din suburbia Capitalei. Potrivit Pimăriei Chișinău ruta de microbuz va circula până în sectorul Ciocana. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general, Ion Ceban.

foto: facebook.com/i.ceban.public

Astfel, traseul noii linii de microbuz va fi organizat după cum urmează:

tur: în raza sat. Coloniţa: str. Stejarilor, str. Unirii, str. Fântânilor, str. Tohatin, str. Ion Creangă, str. Budeşti, str. Răsăritului, str. Gheorghe Asachi, str. Ștefan cel Mare;  în raza urbei: str. Vadul lui Vodă, str. N. Milescu-Spătarul, str. Ginta Latină, bd. Mircea cel Bătrân;

retur: în raza urbei: bd. Mircea cel Bătrân, str. Ginta Latină, str. N. Milescu-Spătarul, str. Vadul lui Vodă; în raza sat. Coloniţa: str. Ștefan cel Mare, str. Albișoara, str. Răsăritului, str. Budești, str. Ion Creangă, str. Tohatin, str. Fântânilor, str. Unirii, str. Stejarilor.

Se stabilesc stațiile intermediare în raza satului Colonița, cele coordonate de Primăria locală, în raza municipiului Chișinău – cele existente pe traseu. Se stabilește unica stație terminus, în satul Colonița, pe str. Stejarilor. Orarul de circulație și itinerarul noii rute va fi stabilit de primăria localității.

Primarul general, Ion Ceban, a menționat că necesitatea asigurării cu transport public a locuitorilor din Colonița vine ca urmare a faptului că pe ruta comercială existentă, nr. 117, au rămas să activeze două nități de transport, în condițiile când 80% din cetățenii satului muncesc în oraș și au nevoie să se deplaseze. Astfel, la solicitarea Primăriei Colonița, a fost instituită o noua linie de transport public, în scopul asigurării cu servicii de transport a locuitorilor.

Edilul a mai precizat că atunci când vor fi achiziționate primele autobuze din cele 100 planificate pentru anul curent, unitățile vor fi distribuite în primul rând pe rutele suburbane, unde necesitatea asigurării cu servicii de transport public este mai acută.

„Suburbiile sunt parte componentă a municipiului Chișinău, de aceea vom susține proiectele în derulare din aceste localități și vom investi, an de an, pentru asigurarea condițiilor mai bune de trai pentru toți cetățenii, indiferent dacă aceștia locuiesc la oraș sau la sat”, a mai declarat primarul general.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 0.0000%
USD USD 16.7700 0.0000%
RUB RUB 0.2176 0.0000%
RON RON 4.0054 0.0000%
UAH UAH 0.5935 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile