Logo Realitatea.md

Locuitorii din sectorul Ciocana rămân fără apă caldă circa 3 săptămâni! Termoelectrica anunță modernizarea sistemelor

11 Iulie 2016, 11:47 // Societate

Termoelectrica S.A. informează că, în perioada 10 iulie – 15 septembrie curent, la Centrala Electrică cu Termoficare SURSA I vor fi operate un şir de lucrări de o importanţă vitală şi fără precedent, care vor permite asigurarea capitalei în regim non stop cu apă caldă menajeră. Astfel, până pe data de 28 iulie curent, va fi sistată livrarea apei calde menajere pentru 125 de consumatori din sectorul Ciocana.

„După cum am promis anterior, locuitorii capitalei vor beneficia de energie termică tot anul împrejur, fără a fi puşi în situaţia de a rămâne fără apă caldă menajeră, timp de o lună, în perioada de vară”, a menţionat directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceslav Eni.        

În baza analizelor efectuate de Serviciile tehnice, s-a decis modificarea schemei conductelor termice din cadrul sursei.

„Termoelectrica S.A. implementează modernizări în Sistemul de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, astfel încât consumatorii noştri să beneficieze de servicii de înaltă calitate pe tot parcursul anului. Anume din aceste considerente, am decis să renunţăm la vechile practici şi să implementăm reforme în sistem, astfel încât blocurile locative conectate la SACET să beneficieze de apă caldă menajeră tot anul împrejur”, a adăugat Veaceslav Eni.

Totodată, în această perioadă vor avea loc lucrări de reparaţie şi modernizare a liniei de legătură între CT Vest şi Circuitul unic de termoficare. Lucrările respective fac parte din pachetul C 1.4, parte a Proiectului de Îmbunătăţire a Eficienţei SACET, finanţat de Banca Mondială, şi prevăd reparaţia capitală a două segmente de reţea termică de circa 4 km cu diametrul nominal (DN) 600 şi 500 mm de pe strada Dosoftei şi Calea Ieşilor, în perimetrul străzilor Mihai Viteazu, Milano, Drumul Crucii, Bariera Sculeni, Călărași.

Până la data de 31 iulie, perioadă în care vor fi efectuate lucrările necesare la Sursa I, consumatorii vor fi asiguraţi cu apă caldă menajeră de la CT Vest, datorită unor lucrări efectuate cu forţele proprii, inclusiv modificarea schemei de conectare a 2 cazane cu capacitate mică. De la 1 august CET SURSA I va intra parţial în funcţiune doar pentru a asigura livrarea energiei termice prin intermediul unui cazan de apă cu capacitatea de 100 Gcal, întrucât în perioada 1 august -15 septembrie vor fi iniţiate lucrările de reparației capitală a liniei de legătură DN 600 între CT Vest şi Circuitul unic de termoficare.

Având în vedere complexitatea acestor lucrări, până la 28 iulie curent, va fi sistată livrarea apei calde menajere pentru 125 de consumatori din sectorul Ciocana, situaţi în perimetrul străzilor Alecu Russo, M. Sadoveanu, Mircea cel Bătrân, Igor Vieru, Ion Dumeniuc, Ginta Latină, Nicolae Milescu Spătaru și Petru Zadnipru.

Termoelectrica S.A. livrează anual în Sistemul Energetic Naţional circa 20% din consumul total de energie electrica din Republica Moldova şi asigură cu servicii de termoficare peste 7000 de imobile din municipiul Chişinău şi suburbii.

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile