Logo Realitatea.md

LOVITURĂ pentru Chirtoacă! CNA a deschis un dosar penal în privința parcărilor cu plată din mun. Chișinău

06 Aprilie 2017, 17:53 // Actualitate

Centrul Național Anticorupție a deschis un dosar penal în privința proiectului „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău". În prezent, se desfășoară etapa urmăririi penale. Ofițerii CNA au luat act de un demers înaintat de către consilierul municipal din partea PSRM Vadim Filipov. 

Ofițerii Centrului Național Anticorupție urmează să verifice legalitatea încheierii contractului de parteneriat public-privat între Primăria municipiului Chișinău și compania "EME Parkleitsystem" GmBH, privind amenajarea, organizarea și gestionarea parcărilor și parcajelor controlate cu plată în municipiul Chișinău.

Informația a apărut pe pagina de facebook a consilierului Ion Ceban și a fost confirmată pentru Realitatea.md de către ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

 

Contactat telefonic de către Realitatea.md, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, nu a răspuns la apeluri. 

Edilul a anunțat într-o postare publică pe pagina de facebook că, în curând, reprezentanții companiei "EME Parkleitsystem" vor veni cu detalii. El a negat că ar avea vreo legătură cu firma austriacă și că nu este "avocatul" acesteia.

Realitatea.md amintește că mai mulți șoferi și locuitori ai capitalei sunt nemulțumiți de prețurile astronomice a proiectului parcărilor, în care se cere amenajarea acestora, în următorii ani, la Chișinău.

Luni, în cadrul unui breifing de presă, consilierii socialiști au declarat că firma "EME Parkleitsystem", care a câștigat licitația privind punerea în practică a amenajării parcărilor, ar fi aliată a Partidului Liberal.

Acum două zile, reprezentanții Primăriei au anunțat dezbateri publice, pe 21 aprilie 2017, la tema „Regulamentul de funcționare a parcărilor și parcajelor auto cu plată în municipiul Chișinău". Sunt invitați șoferii, locuitorii orașului și persoanele cu dizabilități pentru a-și spune opinia în această privință.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile