Logo Realitatea.md

LSD, PVP, ecstasy... Un grup, ce vindea droguri pe online, a fost destructurat de procurorii și polițiștii Capitalei (VIDEO)

09 Noiembrie 2018, 13:10 // Societate

Un grup specializat în păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari pe teritoriul capitalei a drogurilor a fost destructurat de ofițerii de investigații ai Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Botanica și angajații Inspectoratului de Poliție Botanica.

Oamenii legii au monitorizat activitatea infracțională în perioada octombrie-noiembrie 2018. Suspecții s-au dovedit a fi locuitori ai capitalei cu vârstele cuprinse între 20 ani și 42 ani.

Embed:

În urma măsurilor speciale, s-a stabilit că aceștia acționau prin intermediul online magazinelor și aplicației Telegram, unde consumatorilor le era indicat locul de unde pot ridica drogurile, preventiv comandate.

Au fost efectuate mai multe percheziții autorizate la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și confiscate: droguri de tip PVP, LSD, ecstasy, droguri de tip „hidroponică”, cinci cântare electronice la scară mică, instrumente și aparate confecționate artizanal pentru prepararea și utilizarea drogurilor, seringi, pacheţele zip-lock, cinci telefoane mobile, cartele SIM, tehnică de calcul utilizată în scopul dirijării de la distanţă a activităţii ilegale desfăşurate de către aceştia, mijloace băneşti dobîndite în urma săvîrşirii infracţiunii, carduri bancare, prin care se efectuau tranzacţiile și o armă pneumatică.

O parte din droguri era pregătită în pachețele pentru comercializare. Probele au fost ridicate, sigilate și transportate la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al Inspectoratul General al Poliției.

Valoarea drogurilor confiscate a fost estimată la aproximativ 500 000 lei.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău. Conform legislației penale în vogoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvârşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile