Logo Realitatea.md

Ludmila Kozlovska NU s-a prezentat la PCCOCS. Procurorii vor solicita aducerea FORȚATĂ

27 Decembrie 2018, 18:23 // Societate

Președintele fundaţiei "Open Dialog", Ludmila Kozlovska, citată astăzi la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), nu s-a prezentat la audieri.

Foto simbol: tvp.pl

Potrivit procedurii, procurorii urmează acum să afle motivul pentru care Kozlovska a refuzat să vină la audieri. Ei au declarat că urmează să o citeze din nou, iar în cazul în care aceasta va veni nici pe viitor în faţa procurorilor, vor solicita aducerea forţată a ei, scrie publika.md.

Amintim că recent, Procuratura Generală a recepționat raportul Comisiei de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind imixtiunea Fundației Open Dialog și a fondatoarei în treburile interne ale Republicii Moldova. Acesta a fost remis către PCCOCS.

Raportul a fost desecretizat și publicat pe site-ul Parlamentului Republicii Moldova, fiind transmis totodată Parlamentului European, Comisiei Europene, Departamentului de Stat și Congresului Statelor Unite ale Americii, Uniunii Europene, Parlamentului României, Poloniei și Ucrainei, OSCE, Consiliului Europei, ONU, altor organizații internaționale și agenții naționale. 

Comisia a studiat riscurile pentru securitatea națională inerentă activității subiectului investigat, calificabilă drept activitate de inteligență diversionistă străină îndreptată împotriva Republicii Moldova. Aceasta a dat o calificare politico-juridică amenințărilor și a formulat, în limita principiului separării puterilor în stat, recomandări pentru instituții, conform competențelor legale. Raportul poate fi citit integral AICI!

La același subiect:

(doc) Raportul integral al comisiei „Open Dialog”, inclusiv paginile SECRETE, a ajuns în presă

Candu: ”Open Dialog” – un vehicul și o schemă a FSB-ului rusesc împotriva R. Moldova și a altor țări

PG, sesizată în cazul ”Open Dialog”. Maia Sandu și Andrei Năstase - vizați. Reacția PAS

(video) Raport în cazul ”Open Dialog”: Fundație finanțată de Rusia și legături cu Veaceslav Platon

Comisia de anchetă în cazul „Open Dialog” a finalizat raportul. Întrebările la care Maia Sandu și Andrei Năstase ar fi trebuit să răspundă (video/doc)

(video) Maia Sandu a refuzat audierea în cazul ”Open Dialog”. Președintele comisiei: ”Era obligată de lege să se prezinte”

Primele informații colectate de comisia parlamentară de anchetă pe cazul „Open Dialog”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3855 0.0315%
USD USD 17.4778 -0.1753%
RUB RUB 0.2737 -0.0730%
RON RON 4.0577 0.0074%
UAH UAH 0.7329 0.0546%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile