Logo Realitatea.md

Ludmila Kozlowska nu s-a prezentat nici azi pentru audieri la PCCOCS. Vitalie Busuioc spune ce urmează

15 Februarie 2019, 16:51 // Actualitate

Președinta Fundației "Open Dialog", Ludmila Koslowska, citată azi pentru a doua oară de procurori, nu s-a prezentat la audieri. Informația a fost confirmată pentru Realitatea.md de către șeful adjunct al PCCOCS, Vitalie Busuioc.

Foto: radiochisinau.md

Kozlowska urma să fie audiată „în cadrul unui dosar pornit pentru spălarea de bani de un grup organizat, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale”

Aceasta este a doua oară când nu se prezintă la audierile la care este invitată de PCCOCS. Potrivit lui Vitalie Busuioc, în continuare, procurorii urmează să afle motivele pentru care președinta Fundației "Open Dialog" nu a fost prezentă. În funcție de motivele invocate, va fi luată o decizie pe marginea situației.

Busuioc spune că Kozlowska a fost invitată prin intermediul instituțiilor din diferite state, unde, cel mai probabil, ea se află. Procurorul a mai menționat că, în acest sens, au fost urmărite mai multe "surse deschise".

Anume de la aceste instituții procurorii așteaptă un răspuns. Dacă președinta "Open Dialog" nu a venit din motive plauzibile, aceasta va fi invitată pentru o altă dată.

Ludmila Kozlowska a fost chemată la Procuratură pentru interogatoriu la 27 decembrie 2018. Ea a scris atunci pe reţelele sociale că nu a primit personal citaţia şi a aflat despre ea de pe Internet.  

Amintim că la începutul lunii octombrie, Parlamentul a creat o comisie specială de anchetă, ce a cercetat activitatea Fundației „Open Dialogue” și imixtiunii acesteia în treburile interne ale Moldovei. O parte a raportului prezentat de comisie a fost secretizat. Însă în a doua jumătate a lunii decembrie, raportul a fost desecretizat şi publicat pe site-ul Parlamentului. Preşedintele comisiei, deputatul PDM, Igor Vremea, a spus că procuratura „trebuie să investigheze activitatea liderilor politici maia Sandu şi Andrei Năstase prin prisma trădării de Patrie”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile