Logo Realitatea.md

MADRM va elabora un Program de dezvoltare a horticulturii din țară cu susținerea USAID

25 Octombrie 2018, 16:26 // Economie

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului va elabora un nou Program de dezvoltare a horticulturii din țara noastră. În acest sens, astăzi, la minister, a avut loc o ședință de lucru.

Foto: madrm.gov.md

Ministrul Nicolae Ciubuc a mulțumit partenerilor de dezvoltare pentru suportul acordat în elaborarea studiului de fezabilitate ce prezintă situația actuală în sectorul horticulturii pe diferite verigi a lanțului valoric: fructe, struguri de masă, legume și derivatele acestora și a menționat rolul acestor date în elaborarea Programului de dezvoltare a horticulturii din țara noastră.

„Documentul va pune accent pe oportunitățile de comercializare a producției, producerea fructelor și legumelor de calitate, precum și va include acțiuni de consolidare a capacităților producătorilor și procesatorilor, inclusiv a capacităților de infrastructură: păstrare, sortare, calibrare și procesare. Ne dorim ca acest document de politici să ofere o nouă abordare în dezvoltarea sectorului și să contribuie la sporirea competitivității produselor și serviciilor, să stimuleze atragerea investițiilor și inovațiilor pentru a răspunde cerințelor pieței, precum și să contribuie la dezvoltarea unei agriculturi durabile”, a menționat ministrul.

În cadrul discuțiilor, oficialul a subliniat că conceptul Programului va fi elaborat până la finele anului curent, cu suportul partenerilor de dezvoltare și a unui grup de experți în domeniu.

Elaborarea proiectului Programului de dezvoltare a horticulturii din țara noastră va avea loc cu susținerea USAID, în cadrul proiectului Agricultura performantă din Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile