Logo Realitatea.md

Mai în glumă, mai în serios, mirosul neplăcut din Chișinău i-a afectat și pe scriitorii de pe Aleea Clasicilor (FOTO)

03 Septembrie 2019, 11:28 // Societate

Din cauza mirosului insuportabil din municipiul Chișinău, precum și a indiferenței autorităților în privința rezolvării acestei situații, unele persoane și-au demonstrat nemulțumirea prin instalarea măștilor la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor, în semn de protest.

Foto: diez.md

Mirosul neplăcut din Capitală și sesizarea organelor de anchetă

Amintim că, de câteva zile, în Capitală este un miros neplăcut. Unii presupun că acesta ar veni de la Stația de epurare, care s-ar fi defectat, pe când alții afirmă că de vină s-ar face unii agenți economici, care revarsă direct în râul Bîc deșeuri neprelucrate de la fabricile de producție.

Primăria Capitalei neagă că Stația de epurare ar fi defectă, iar mirosul insuportabil vine de la alte surse.

Președintele Uniunii Salvați Basarabia (USB) și fost ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a anunțat că a depus o sesizare la Procuratura Generală, prin care solicită investigarea acestui caz, care posibil ar avea interferențe cu un caz similar din anul 2017, atunci când s-a constatat că mirosul provenea de la deșeurile unui agent economic, care transporta borhotul la stația de epurare, având încheiat un contract cu Apă Canal Chișinău pentru aceste servicii.

Ulterior, Procuratura Generală s-a sesizat și a inițiat două procese penale pentru elucidarea complexă a cicumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate, după denunțurile făcute de unii politicieni, activiști civici și informațiile apărute în presă, cu referire la mirosul neplăcut din Chișinău.

Foto: diez.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia