Logo Realitatea.md

Mai modern și mai accesibil! Tichetul virtual a fost testat la lansarea Centrului Multifuncțional din Ocnița (FOTO)

22 Aprilie 2018, 09:47 // Actualitate

Un nou sistem electronic de gestionare a fluxului de cetățeni a fost lansat ieri de către Agenția Servicii Publice. Aplicația a trecut cu brio primul test la lansarea Centrului Multifuncțional Ocnița.

Foto: asp.gov.md

„Am deosebita plăcere să anunț că în Cadrul Centrului Multifuncțional Ocnița, solicitanții de servicii vor fi deserviți, în premieră, în baza rândului electronic cu tichet virtual. Este o metodă modernă, utilă și accesibilă”, a declarat directorul Agenției Servicii Publice Sergiu Railean.

Pentru a obține un tichet virtual din sistem solicitantul trebuie să dispună de un telefon mobil cu care se va conecta la rețeaua WI-FI a Centrului. Ulterior, prin intermediul browserului Google Chrome, se introduce codul “10.7.26.10:81” și se selectează oficiul și serviciul dorit. Informația privind statutul solicitantului în sistem se actualizează online și poate fi vizualizată pe ecranul telefonului mobil, în raza de acoperire a rețelei WI-FI.

La evenimentul de deschidere a Centrului Multifuncțional Ocnița au participat deputatul Parlamentului Republicii Moldova Marcel Răducan, reprezentantul Cancelariei de stat din teritoriu Valeriu Cușnir  și reprezentanți ai autorităților locale. În discursul său, Marcel Răducan a declarat că: „Funcționarii din cadrul Centrului Multifuncțional Ocnița sunt oameni dedicați lucrului, sunt oameni instruiți și oameni care au o singură sarcină să ajute cetățeanul”.

Oficiul în care anterior se afla Serviciul eliberare a actelor de identitate a fost reparat și transformat într-o încăpere spațioasă în care activează 17 operatori. Centrul este structurat  în trei zone, cea de așteptare și informare, de autoservire și zona de prestare a serviciilor. La nivelul doi al clădirii se află Secția înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto.

Acesta este al doilea Centru Multifuncțional pe care Agenția Servicii Publice îl deschide în această săptămână și al patrulea din țară.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile