Logo Realitatea.md

Mai mulți șoferi, amendați pentru transportarea ilicită a mărfurilor și persoanelor peste hotarele țării

06 Noiembrie 2019, 16:29 // Societate

Mai mulți șoferi, participanți ai traficului transfrontalier prin punctul de trecere al frontierei Leușeni-Albița au fost documentați și amendați pentru încălcarea regulilor de transportare a persoanelor și mărfurilor. Controalele au fost efectuate de o echipă comună a Poliției de Frontieră și Agenției Naționale de Transport Auto (ANTA).

Potrivit Polițiiei de Frontieră, în unul din cazuri s-a acționat în baza unor informații, conform cărora persoane în grad de rudenie efectuau curse internaționale, încălcând normele de transportare a călătorilor. Astfel, echipa mixtă a realizat filtre de control în apropierea punctului de trecere a frontierei Leușeni-Albița, itinerarul pe care operau șoferii suspecți.

În rezultat, două mijloace de transport pe care exista informația au fost identificate în trafic și supuse verificărilor de rigoare. Pentru constatarea încălcării regulilor de transportare, fiind depistați printre pasageri și călători care urmau să fie transportați ilegal, conducătorii auto s-au ales cu amenzi în mărime de 200 unități convenționale și suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe parcursul a jumătate de an.

În context, IGPF și ANTA reiterează îndemnul către conducătorii auto, care prestează servicii de transport persoane să-și legalizeze activitatea, cât și insistă asupra necesității de a procura bilete de călătorie doar de la transportatorii care activează în limita cadrului legal. În cazul depistării unor nereguli la transportator, persoanele care nu dispun de bilete de călătorie riscă să nu ajungă la timp la destinația dorită.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile