Logo Realitatea.md

Mai mulți șoferi de taxi din capitală s-au ales cu amenzi pentru nerespectarea regulilor de exploatare a unităților de transport

16 Septembrie 2019, 11:52 // Auto

Vehicule reutilate și care nu au fost supuse testării tehnice, defecțiuni tehnice în sistemul de frânare, defecțiuni tehnice în dispozitivele de iluminare a farurilor și a semnalizatoarelor de viraj-avarie, fisuri în parbrize, plăcuțe de înmatriculare ce nu corespund standartelor (indescifrabile), lipsa semnului distinctiv „GAZ” la unitățile de transport care au instalat utilaj de gaz. Acestea și alte defecțiuni și contravenții au fost depistate de angajații Secției documentare accidente rutiere din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în cadrul verificărilor efectuate în perioada 9-13 septembrie la firmele de Taxi, înainte de ieșirea pe străzile capitalei.

foto: politiacapitalei.md

Acțiunile polițiștilor au drept scop responsabilizarea conducătorilor auto și a administratorilor, să respecte regulile de exploatare a unităților de transport.

Astfel, polițiștii au supus verificării 64 de unități de transport ce prestează servicii de taxi, în urma verificărilor fiind întocmite 22 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 300 la 900 lei și 2 puncte de penalizare. Mecanicului firmei i-a fost aplicată o amendă în mărime de 1.500 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile, ridicate plăcuțe de înmatriculare și neadmiterea ieșirii în oraș a 11 unități de transport.

Poliţia Capitalei va continua activităţile la acest compartiment, cu scopul de a asigura securitatea călătorilor în timpul traficului rutier, iar agenţii economici sunt atenţionaţi să respecte prevederile legale.

Citeste tot despre: amenzi, defecțiuni, poliția capitalei, taxi
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile