Logo Realitatea.md

Mai mult de jumătate din stațiile de așteptare din Chișinău trebuie reparate! Primăria caută soluții să rezilieze contractul cu „Epamedia”

30 Iulie 2018, 12:39 // Societate

Circa 60% dintre stațiile de așteptare a transportului public din Chișinău necesită a fi reparate, potrivit șefului Direcției generale transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel. Totuși, informația a fost livrată de Epamedia, compania cu care Primăria a încheiat acum un deceniu un contract de parteneriat public-privat și care s-a obligat să instaleze și să întrețină 300 de pavilioane în stațiile de așteptare din Chișinău. Acum, însă, potrivit conducerii Primăriei, agentul economic nu-și îndeplinește pe deplin obligațiunile contractuale, iar cei de la Direcția asistență juridică susțin că vor căuta soluții pentru a rezilia acest contract.

Foto simbol

Anul trecut, contractul de parteneriat public-privat cu Primăria capitalei a expirat, însă, din motiv că niciuna dintre părți nu și-a exprimat intenția de a încheia colaborarea, acesta s-a prelungit automat cu încă cinci ani. Totuși, compania a intrat, acum câțiva ani, în proces de insolvabilitate și nu face fața clauzelor contractuale. 

Vitalie Butucel a propus să fie creată o comisie care să evalueze obiectiv starea pavilioanelor din stațiile de așteptare, iar pentru anul viitor deja să se propună bani în buget pentru reparația acestora. Acum însă, din cauza că acel contract încă e în vigoare, autoritățile municipale nu pot inteveni.

Șeful Direcției asistență juridică a Primăriei capitalei, Valeriu Bogdan, susține că se vor căuta soluții fie pentru a obliga agentul economic să-și respecte obligațiunile contractuale, fie să se reziliere acest contract.

Primăria a semnat contractul de parteneriat public-privat cu Epamendia pentru o perioada de 10 ani, în anul 2017. Agentul economic a investit în acest răstimp 2,5 milioane de euro în construcția și întreținerea pavilioanelor în stațiile de așteptare a transportului din capitală. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5425 -0.3193%
USD USD 17.4980 -0.6484%
RUB RUB 0.2549 2.1643%
RON RON 4.0349 -0.2867%
UAH UAH 0.6531 -0.3965%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile