Logo Realitatea.md

Mai multe centre de tineret vor fi deschise, în cadrul unui parteneriat dintre Ministerul Educației și Primăria Chișinău

20 Mai 2019, 16:04 // Societate

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și Primăria municipiului Chișinău au încheiat un parteneriat pentru deschiderea mai multor centre de tineret în capitală. Ministerul și-a asumat cheltuielile pentru amenajare, în valoare de 110 mii de lei, iar municipalitatea va plăti salariile angajaților instituției. 

Foto: mecc.md

Primarul interimar, Ruslan Codreanu, a declarat că în trei suburbii ale capitalei activează centre de tineret, iar municipalitatea își propune să deschidă asemenea instituții în fiecare localitate. Ruslan Codreanu a îndemnat tinerii să pășească pragul acestor centre cât mai des, deoarece aici vor putea de serviciile de care au nevoie.

„Dezvoltarea sectorului tineret și a oportunităților pentru participarea tinerilor în viața socială este posibilă doar cu eforturi comune din partea instituţiilor guvernamentale, ceea ce argumentează necesitatea unor intervenţii speciale din partea statului și a comunităţii”, a declarat Monica Babuc, ministra educației, culturii și cercetării. 

Parteneriatul are drept scop consolidarea capacităților instituționale pentru dezvoltarea și extinderea teritorială a serviciilor de tineret, astfel încât să fie sporit numărul tinerilor beneficiari și crearea unui spațiu sigur pentru tineri.

MECC a semnat, până acum, acorduri de parteneriat cu 20 de administrații publice locale pentru deschiderea centrelor de tineret. 

CITEȘTE ȘI:

150 de calculatoare, donate de către Republica Coreea, vor ajunge în școlile din 12 raione ale țării

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile