Logo Realitatea.md

Mai multe vagoane pe ruta Ungheni-Chișinău, începând cu ziua de vineri

24 Octombrie 2018, 14:54 // Societate

Trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu încă o garnitură, astfel la dispoziția călătorilor fiind puse opt vagoane. Acest lucru urmează să se întâmple începând cu ziua de vineri, 26 octombrie. Măsurile vin după ce, acum două zile, un grup de cetățeni din localitatea Sipoteni, raionul Călărași, a blocat circulația trenului, fiind nemulțumiți că nu toți au încăput în vagoane, informează IPN.

Foto: ipn.md

Trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu încă o garnitură, astfel la dispoziția călătorilor fiind puse opt vagoane. Acest lucru urmează să se întâmple începând cu ziua de vineri, 26 octombrie. Măsurile vin după ce, acum două zile, un grup de cetățeni din localitatea Sipoteni, raionul Călărași, a blocat circulația trenului, fiind nemulțumiți că nu toți au încăput în vagoane.

Pe aceasta rută circulă un tren de tip diesel. Pentru că la el nu puteau fi adăugate vagoane suplimentare, s-a decis adăugarea unei garnituri cu patru vagoane. Trenul compus din două secții va circula în zilele de luni și vineri. Concomitent, CFM va face o analiză a fluxului de pasageri, după care se vor decide alte măsuri de intervenție.

După ce oamenii au blocat luni, 22 octombrie, circulația trenului, la fața locului s-a deplasat ministrul economiei și infrastructurii. Chiril Gaburici a solicitat conducerii CFM să intervină, pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum și în ajun și după sărbătorile naționale. De asemenea, până pe 1 decembrie, urmează să fie propuse soluții ca să fie antrenate permanent opt vagoane.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03.51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni ajunge la ora 05.15, în capitală staționând la ora 06.59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău – 14 lei.

VEZI ȘI:

Locuitorii satului Sipoteni, nemulțumiți de condițiile în care trebuie să circule cu trenul. Protest la gara din localitate (VIDEO)

Citeste tot despre: CFM, Chișinău-Ungheni, măsuri, tren, vagoane
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -1.0726%
USD USD 17.0377 -0.0575%
RUB RUB 0.2144 -3.9427%
RON RON 4.0899 -1.0715%
UAH UAH 0.5990 -0.5149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile