Logo Realitatea.md

MAI: Peste 1.000 de evenimente electorale organizate de concurenți. În 20 de cazuri, Poliția a pornit procese contravenționale

28 Octombrie 2020, 18:40 // Politica

De la începutul campaniei electorale la 1 octombrie și până astăzi, concurenții electorali la alegerile prezidențiale și echipele lor au desfășurat 1.079 de evenimente publice cu caracter electoral la care au participat peste 42 mii de cetățeni. În 20 de cazuri, Poliția a pornit procese contravenționale pentru încălcarea măsurilor antiepidemice dispuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP). Dspre aceasta a informat în cadrul unei conferințe interministeriale secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne Sergiu Golovaci.

foto simbol: facebook.com/dodon.igor1

Potrivit lui Golovaci, în urma celor peste o mie de întruniri cu caracter electoral, în 23 de cazuri Poliția a fost sesizată referitor la faptul că, concurenții electorali au admis încălcări ale măsurilor de prevenire și control a infecției COVID-19.

„În toate aceste 23 de cazuri Poliția a reacționat. În trei din ele nu s-au confirmat contravențiile, dar în 20 de cazuri am pornit procese contravenționale și vreau să spun că în aceste încălcări sunt implicați practic toți concurenții electorali”, a menționat Sergiu Golovaci.

În pofida faptului că până la încheierea campaniei electorale au rămas câteva zile, secretarul de stat al MAI a venit cu un îndemn către toți concurenții electorali să respecte cerințele CNESP și să depună eforturi maxime ca să nu fie admise încălcări ale regulilor stabilite de aceasta, cum ar fi întruniri în grupuri ce nu depășesc 50 de persoane, utilizarea măștilor de protecție, a dezinfectanților etc.

„Sperăm foarte mult că în ziua alegerilor o să ajungem cu rezultate destul de bune și n-o să admitem ca acest sctrutin electoral să fie un focar de a se răspândi virusul în rândul populației”, a mai spus Sergiu Golovaci.

Este de menționat că ieri, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4, Igor Dodon, candidat independent la funcția de președinte a declarat că a avut peste 220 de întrevederi electorale în aproape 30 de raioane și municipii ale țării: „Am avut peste 220 de întrevederi la care au participat așa, în față, peste 40 de mii de oameni. Colegii mei numără câți au fost, cum au fost și așa mai departe. Eu nu cred că vreun concurent electoral, vreun candidat la funcția de președinte, a avut atâtea întrevederi în această perioadă”, a declarat Igor Dodon.

Vedeți spre finalul înregistrării declarațiile lui Sergiu Golovaci:

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.6652 0.7646%
USD USD 17.2389 0.0580%
RUB RUB 0.2267 -0.5265%
RON RON 4.2410 0.7746%
UAH UAH 0.6050 -0.1156%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile