Logo Realitatea.md

Maia Sandu, despre alegătorii lui Usatîi și dacă mizează pe votul celor ai candidatei Partidului ȘOR

05 Noiembrie 2020, 11:25 // Politica

Cetățenii care l-au votat la alegerile prezidențiale pe candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, sunt oamenii care își doresc schimbarea, este un electorat antisistem. Declarația a fost făcută de Maia Sandu, candidata PAS învingătoare a turului I al alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie, la emisiunea „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

„Este un electorat antisistem, acești oameni la fel își doresc schimbarea, dacă vorbim despre zone de la nord, care anterior l-au votat într-un număr destul de mare pe Igor Dodon, iată acești oameni au putut să se convingă pe viu că acesta i-a mințit, că nu a făcut absolut nimic pentru oameni, respectiv ei își doresc această schimbare. Noi ne dorim să construim o țară în care oamenii să muncească, astea sunt obiectivele care trebuie să ne unească pe toți, inclusiv și pe oamenii care îl votează pe Igor Dodon. Aceștia nu îl votează pentru că el a făcut ceva pentru ei, dar din păcate sunt supuși acestor sperietori pe care le lansează Dodon”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată cu cine a mai discutat și s-a întâlnit dintre foștii contracandidați, în afară de Renato Usatîi, Maia Sandu a spus că a avut întrevederi cu Andrei Năstase, candidatul Platformei DA și Dorin Chirtoacă, candidatul Blocului „Unirea”. Cu candidatul PLDM, Tudor Deliu, a vorbit la telefon și speră că vor avea și o întrevedere, iar pe Octavian Țîcu, candidatul PUN, l-a contactat, însă nu a reușit să discute.

Cât despre Violeta Ivanov, candidata Partidului ȘOR, care s-a poziționat pe locul 4, după Renato Usatîi, cu 6,49% în primul tur al alegerilor prezidențiale, Maia Sandu a făcut următoarele declarații: „Violeta Ivanov, candidata Partidului „Șor”, din start și-a declarat sprijinul pentru Igor Dodon și nu avem ce să discutăm. În primul tur au fost mulți oameni care ne-au votat și le mulțumim frumos”.

„La Orhei are loc o mituire, se cumpără voturile, iar autoritățile nu intervin”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că, din cele 1.348.707 voturi, pentru Maia Sandu, au votat 487.635 alegători - 36,16%, în timp ce pentru Igor Dodon au votat 439.866 alegători ceea ce reprezintă 32,61% din alegătorii prezenți la urne. Urmează turul II pe data de 15 noiembrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile