Logo Realitatea.md

Maia Sandu a ajuns mai devreme la Bruxelles. S-a văzut deja cu procurora-șefă a Parchetului European

17 Ianuarie 2021, 21:01 // Societate

Maia Sandu a avut o întrevedere cu procurora-șefă a Parchetului European, Laura Codruța Kövesi, la Bruxelles. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de Facebook a președintei Republicii Moldova. În postare scrie că întrevederea a avut loc duminică, 17 ianuarie curent.

„Am discutat despre nevoia de a impulsiona reformele din sistemul justiției în Republica Moldova. De asemenea, ne-am manifestat interesul reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, se menționează în descrierea unei fotografii în care apare Sandu și Kövesi.

Anterior, Serviciul de presă al Președinției anunțase că șefa statului va efectua o vizită la Bruxelles, doar că a specificat data de 18 și 19 ianuarie. Printre persoanele cu care urmează să aibă discuții în prima zi sunt: Charles Michel, Președinte al Consiliului European; Ursula Von Der Leyen, Președinta Comisiei Europene; Josep Borell Fontelles, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene; Valdis Dombrovskis, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene; Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație; Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție; Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Extindere.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, Maia Sandu va avea întrevederi cu: Alexander De Croo, Prim-ministru al Regatului Belgiei; Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei; David Maria Sassoli, Președinte al Parlamentului European.

„De asemenea, doamna președinte Maia Sandu va avea o serie de întrevederi cu membri ai Parlamentului European și cu alți demnitari europeni de rang înalt”, mai spunea Președinția.

Din delegația oficială pentru Bruxelles mai fac parte: Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe, și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile