Logo Realitatea.md

Maia Sandu a anunțat că PAS va vota legile propuse de Guvern

05 Iulie 2020, 14:24 // Politica

Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile, a declarat Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Până acum Chicu i-a făcut responsabili pentru dezastrul din ţară pe toţi de-a valma: guvernul Sandu, opoziţia, diaspora, Parlamentul European, România, Curtea Constituţională şi toţi cetăţenii Republicii Moldova luaţi împreună. Acum, când nu mai pot ascunde propria incompetență, încearcă să fugă ca niște laşi de răspundere, şantajând Parlamentul că, dacă nu acceptă asumarea de răspundere, îşi dau demisia.

Legile trebuie votate în Parlament. Fracțiunea PAS o să voteze un buget care presupune salarii mai mari pentru medici, compensații pentru pierderile din agricultură, ajutoare pentru economie și eliminarea cheltuielilor inutile. Nimeni nu a anulat Parlamentul, chiar dacă nu există majoritate parlamentară. Noi ne-am asumat răspunderea în noiembrie pentru că nu existau 51 de deputați care să susțină reforma justiției, care ar fi adus în funcție un procuror general independent și nu unul care eliberează hoții din închisoare. Astăzi se vor găsi 51 de voturi în susținerea unui buget pentru oameni.

Iar Guvernul lui Dodon trebuie să nu mai facă circ și să-și dea demisia, fiindcă el e problema, nu soluția”, a scris lidera PAS.

Prim-ministrul Ion Chicu a venit în parlament de două ori pentru a prezenta proiectele de lege pentru care guvernul și-a angajat răspunderea, însă ședințele nu au avut loc, din lipsă de cvorum. Următoarea ședință va avea loc luni, 6 iulie, la ora 14:00.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile