Logo Realitatea.md

Maia Sandu a avut o discuție cu ambasadorul României la Chișinău

22 Ianuarie 2020, 13:48 // Politica

Președinta PAS, Maia Sandu, a avut o discuție cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Fosta oficială i-a transmis că apreciează continuarea sprijinului țării vecine pentru noi și a mai adăugat și câte ceva despre „reacțiile bolnăvicioase ale unor politicieni”.

„De asemenea, i-am transmis domnului Ambasador că reacțiile bolnăvicioase ale unor demnitari de rang înalt din Republica Moldova la declarațiile Președintelui României nu reprezintă poziția cetățenilor. Apreciem abordarea anunțată de autoritățile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, în ultima perioadă, atât președintele României, Klaus Iohannis, premierul de la București, Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, cât și Ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță au făcut mai multe declarații publice despre faptul că actualul Guvern de la Chișinău nu ar fi unul „serios”, nu convinge că merge pe calea europeană și că autoritățile române își schimbă „logica” finanțărilor pentru malul stâng al Prutului.

CITEȘTE ȘI:

Iohannis: Vom relua cooperarea deplină cu Republica Moldova, când vom vedea continuarea parcursului european

(VIDEO) Șeful statului comentează declarațiile omologului român: „... frații de peste Prut...”

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

Răspunsul premierului moldovean privind criticile aduse în ultima perioadă Guvernului de mai mulți oficiali români (VIDEO)

Premierul Chicu a descris relația dintre Republica Moldova și România drept „dificultăți de moment”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0693 -0.2282%
USD USD 18.3389 0.9246%
RUB RUB 0.2328 2.3297%
RON RON 4.1569 -0.2136%
UAH UAH 0.6624 2.3328%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile