Logo Realitatea.md

Maia Sandu are și un plan „B” în cazul în care Parlamentul va susține candidatura Nataliei Gavrilița

29 Ianuarie 2021, 04:56 // Actualitate

Maia Sandu a înaintat candidatura Nataliei Gavrilița la șefia unui nou Cabinet de miniștri, pentru a se asigura că Guvernul va fi condus de o persoană profesionistă și integră în cazul în care deputații vor vota candidatura acesteia, în detrimentul de a oferi vot de neîncredere, fapt ce ar duce cât mai curând la declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. Declarația a fost făcută aseară de către Maia Sandu, la o emisiune de la postul public de televiziune.

Foto Simbol

Astfel, acesta ar fi planul „B” al președintei Maia Sandu, dacă deputații vor vota totuși candidatura Nataliei Gavrilița, deși toate fracțiunile parlamentare au declarat că își doresc anticipate.

„Da, bineînțeles că ne-am gândit și la acest scenariu, de asta și am delegat un prim-ministru bun, integru și profesionist. Un prim-ministru care ar putea restabili relațiile diplomatice și a reporni economia. Deciziile importante luate de Guvern trebuie să fie susținute de Parlament, iar dacă acest lucru nu se va întâmpla evident că activitatea acestuia va fi compromisă. Prin votul pe care-l vor acorda deputații pentru noul Guvern se va vedea adevărat intenție a lor și dacă într-adevăr își doresc alegeri parlamentare anticipate sau sunt doar declarații”, a spus Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, primul lucru pe care îl va face Natalia Gavrilița va începe să lupte cu corupția, fapt pentru care mulți din actualii deputați nu își doresc anticipate, pentru că ar fi pasibili de tras la răspundere penală și nu vor avea imunitate.

Amintim că, ieri Maia Sandu a înaintat candidatura Natalei Gavrilița la funcția de prim-ministru. Aceasta are la dispoziție 15 zile, conform Constituției să-și pregătească echipa Cabinetului de miniștri și programul de guvernare cu care va merge în Parlament, în fața deputaților să ceară vot de încredere.  

CITEȘTE ȘI:

Citeste tot despre: Guvern, Maia Sandu, natalia gavrilita
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.1835%
USD USD 17.4546 -0.4227%
RUB RUB 0.2368 0.0422%
RON RON 4.3784 0.2129%
UAH UAH 0.6257 -0.3186%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile