Logo Realitatea.md

Maia Sandu cheamă oamenii duminică la un protest în PMAN împotriva legilor adoptate azi de PSRM și Platforma „Pentru Moldova” (VIDEO)

03 Decembrie 2020, 19:10 // Politica

Președintele ales Maia Sandu îndeamnă cetățenii să iasă duminică, 6 decembrie, la un protest în Piața Marii Adunări Naționale pentru a scanda împotriva legilor adoptate azi de către noua majoritate formată din PSRM și Platforma „Pentru Moldova”. Totodată, ea a anunțat că mâine, Partidul Acțiune și Solidaritate va contesta la Curtea Constituționale legile adoptate astăzi de către Parlament.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o dovadă în plus că în Parlament s-a cuibărit un grup de infractori care nu respectă nici Constituția, nici legea, și mai ales nu respectă poporul. Ei nu respectă alegerea poporului. Când Parlamentul se întoarce împortiva oamenilor, acest Parlament trebuie dat jos. Duminică ieșim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale să le spunem ce crede poporul”, a menționat Sandu în cadrul unui briefing susținut la sediul formațiunii.

Potrivit Maiei Sandu, Igor Dodon și socialiștii nu au înțeles nimic din recentele alegeri prezidențiale și se fac să nu audă „dorința simplă și elementară a oamenilor acestei țări, dorința de a nu fi furați”.

Totodată, președintele ales a menționat că mâine, deputații PAS vor depune o contestație la Curtea Constituțională în care vor cere „anularea legilor antipopulare”.

„Noi împreună vom opri această tentativă de uzurpare a puterii. Acest Parlament trebuie să plece. Acest Guvern trebuie să plece. Din cauza lor, țara este pe marginea prăpastiei. Oamenii cer un Parlament care să-i reprezinte și care să ia decizii în interesul cetățenilor. Oamenii cer anticipate, oamenii cer un Guvern care-i ajută și nu un Guvern care vine în Parlament cu un buget plin de scheme. Vom face ceea ce ne cer oamenii”, a mai declarat Sandu.

Cât ține de transferul Serviciului de Informații și Securitate din subordinea președintelui în cea a Parlamentului, președintele ales a menționat că „SIS-ul nu este bagajul de mână a lui Dodon”, ci este „instituția care îi oferă președintelui posibilitatea să-și îndeplinească mandatul, iar mandatul meu este împotriva corupției”. „Nu le vom permite să șteargă toate urmele, să-și ascundă toate dosarele. Nu le vom permite hoților să anuleze vocea cetățenilor”, a mai menționat Maia Sandu.

„Dragi cetățeni, noi suntem mulți, suntem puternici, suntem uniți. Prin această unitate am învins la alegerile prezidențiale, prin această unitate vom învinge în fiecare luptă împotriva hoților.

Vă mulțumesc că ați venit astăzi în număr mare, vă mulțumesc că ați purtat mască. Vă rog să păstați și în continuare, pe cât e posibil, distanța fizică și să veniți cu masă la evenimentul de duminică. Vă rog să ne protejăm unii pe alții.

Duminică, 6 decembrie, în PMAN venim să le spunem hoților că vremea lor a trecut. Ei nu mai pot pleca frumos. Ei pot pleca doar rușinos. Pentru că toți cei care au luptat împotriva propriului popor au fost alungați”, a conchis președintele ales în adresarea sa către cetățeni.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile