Logo Realitatea.md

Maia Sandu comentează rezultatele alegerilor locale din Chișinău. „Domnule Năstase, avem nevoie să reveniți la Guvern” (VIDEO)

04 Noiembrie 2019, 09:47 // Politica

Prim-ministra Maia Sandu speră că Ion Ceban va respecta toate promisiunile făcute oamenilor în campania electorală și îl așteaptă pe Andrei Năstase la Guvern. Primele declarații după rezultatele alegerilor din Chișinău au fost făcute în această dimineață, în cadrul unui briefing de presă.

„Ieri cetățenii au ales primarul orașului Chișinău. Le mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot. Votul cetățenilor este esența democrației și noi vom respecta alegerea oamenilor. Îi mulțumim domnului Năstase și echipei care a muncit enorm în această campanie. Domnule Năstase, avem nevoie ca dumneavoastră să reveniți la Guvern cât mai curând. Cred că oamenii au pierdut un potențial primar bun, dar democrația este un exercițiu permanent. Nicio victorie, nicio înfrângere nu sunt definitive. Sper ca Ion Ceban să țină minte și să respecte toate promisiunile făcute oamenilor în campanie. Am pierdut o bătălie, însă adevărata luptă împotriva corupției încă se duce. Urmează o perioadă grea în care va fi clar dacă toți din majoritatea parlamentară au fost sinceri atunci când și-au asumat reforma justiției”, a declarat Maia Sandu.

Prim-ministra, de asemenea, l-a atenționat pe Igor Dodon să nu compromită reforma justiției.

„Igor Dodon trebuie să renunțe la jocurile de sub masă prin care subminează această reformă. Noi în continuare vom lupta pentru o justiție adevărată. Sunt pregătită să lupt din Guvern sau în stradă alături de oameni”, a mai spus Maia Sandu.

Șefa Guvernului a asigurat că Executivul va lucra cu toți primarii și autoritățile publice locale alese.

Citeste tot despre: Maia Sandu, rezultatele alegerilor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 0.0000%
USD USD 16.6303 0.0000%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0373 0.0000%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile