Logo Realitatea.md

Maia Sandu despre demiterea Guvernului Chicu: Voturile pot fi găsite doar la PDM

15 Iulie 2020, 08:13 // Politica

„Voturile pentru demiterea Guvernului pot fi găsite doar la PDM, nu mai sunt alte fracțiuni politice unde putem să găsim aceste voturi”. Cu o asemenea declarație a venit președinta PAS, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la postul de televiziune TV8.

Maia Sandu consideră că nici discuțiile cu PDM nu reprezintă soluția tocmai potrivită, însă afirmă că acest lucru „este o soluție relativ sănătoasă” pentru înlocuirea Guvernului.

„Noi de două luni discutăm nu doar despre incapacitatea Guvernului și de faptul că Guvernul trebuie demis, discutăm și despre faptul că acest Parlament nu reprezintă cetățenii și nu este funcțional pentru că nu pot fi găsite soluții cât de cât bune pentru oameni. De aici ar trebui să pornim. Guvernul este doar o consecință a Parlamentului care arată așa cum arată și a fost ales după regulile lui Plahotniuc. Opoziția veritabilă în Parlament are 26 de voturi și e foarte greu să găsim o soluție reală pentru această situație”, a precizat Maia Sandu.

Lidera PAS afirmă că soluția potrivită pentru demiterea Guvernului nu a fost găsită nici în prezent, deoarece nu există voturi suficiente.

„E foarte ușor pentru noi să semnăm această moțiune. Noi ne dorim să dăm jos acest Guvern păcătos. Toată lumea are motivele de ce acest Guvern trebuie să fie demis. Trebuie să avem voturi nu doar pentru a depune moțiunea, trebuie să avem voturi pentru ca să demitem Guvernul. Altfel, riscăm să-i permitem acestui Guvern de nimic să mai facă un spectacol așa cum s-a întâmplat în cazul încercării demiterii ministrei sănătății”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că, ieri, deputații din Platforma DA au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu. În aceste condiții, deputații Platformei DA așteaptă decizia colegilor de la PAS, dar precizează că timpul este limitat. Potrivit președintelui fracțiunii Platforma DA, Alexandr Slusari, dacă moțiunea de cenzură nu va fi depusă joi, atunci aceasta riscă să nu treacă până la încheierea sesiunii de primăvară a Parlamentului, iar alegerile prezidențiale din 1 noiembrie vor fi organizate de către actualul Guvern.

Precizăm că, PAS a informat că, sâmbătă, 18 iulie, la Consiliul Politic al formațiunii, va decide dacă semnează moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Citeste tot despre: demiterea Guvernului, Maia Sandu, PAS, PDM
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0295 -0.9173%
USD USD 17.3561 -0.5774%
RUB RUB 0.2294 -1.0781%
RON RON 4.3139 -0.9210%
UAH UAH 0.6161 -0.6611%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile